Preview 14. kolo

Druhou čtvrtinu základní části odstartuje Škoda v Třinci!

Indiáni i přes chybějící západočeské derby mají za sebou již první čtvrtinu základní části Tipsport extraligy, tu druhou rozehrají na ledě úřadujících mistrů v Třinci.

14. kolo ONLINE: TŘINEC vs. PLZEŇ od 17:00!


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

WERK ARENA, Třinec
27. října 2023
14. kolo Tipsport extraligy

S úřadujícím trojnásobným mistrem dokáže Škoda dlouhodobě držet krok. V době jeho kralování se Slezany stihla odehrát třináct duelů, pouze pětkrát nebodovala a zapsala šest vítězství. Jak si povedou oba soupeři nyní?


Z tábora soupeře
Oceláři vloni dosáhli mistrovského hattricku, v základní části skončili dvakrát druzí a vloni šestí. Letos je zatím umístění čtvrté, Třinečtí zapsali sedm výher a pět nezdarů, naposledy zvládli nájezdy v Brně.

Mužstvo ale válčí ještě na druhé frontě - v Lize mistrů. Základní skupinu sice rozehrálo třemi porážkami s Rapperswilem, Mnichovem a na Ilves, avšak poté uspělo na Lahti, na Oilers a naposledy s Aalborgem, čím dokázalo proklouznout do osmifinále. V něm ve druhé polovině listopadu vyzvou dvakrát na souboj celek Skellefteå.

Bodově netáhne tým nikdo jiný než Martin Růžička s vyrovnanou bilancí sedmi branek a stejného počtu asistencí. V zádech má Daniela Voženílka (3+7). Mezi třemi tyčemi odchytal nejvíce minut Marek Mazanec s úspěšností zákroků téměř dvaadevadesát procent, parťák Ondřej Kacetl v jednom utkání skončil na hodnotě necelých 82. Jednadvacetiletý odchovanec Patrik Švancara pak v sedmatřiceti minutách proti Litvínovu dokonce na 62,5.

Přesilové hry Třince jsou v soutěži osmé nejproduktivnější, hra v oslabení devátá. Pátá nejnižší je suma posbíraných trestných minut, naopak čtvrtá nejvyšší ta rozdaných hitů a osmá rozdaných hitů.


Výsledky posledních zápasů
Bílí Tygři Liberec 3
HC Škoda Plzeň 4sn
(2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Faško-Rudáš (Rychlovský, Filippi), 11. McCoshen (Filippi, Pérez), 48. Melancon (Flynn, Filippi) – 27. Mertl (Holešinský), 37. Holešinský (Söderlund), 56. Holešinský (Söderlund), rozh. náj. Söderlund.
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Laakso, Jiříček, Houdek, Dujsík, Piskáček (A) – Holešinský, Mertl, Söderlund – Schleiss (C), Lev (A), Matýs – Pour, Indrák, Rekonen – Straka, Jansa, Hrabík.


HC Kometa Brno 2
HC Oceláři Třinec 3sn
(1:0, 0:1, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 13. P. Holík (Zaťovič, Kaňák), 48. Moses (Ščotka, Cingeľ) – 31. A. Nestrašil (L. Hudáček, M. Daňo), 55. M. Adámek (Dravecký, P. Vrána), rozhodující sam. nájezd M. Daňo.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, M. Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – Martin Růžička, Voženílek, Pánik – M. Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil – Hrehročák, P. Vrána, Miloš Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký.