Ohlasy 18. kolo

Úvod pro nás byl těžký, ale pak jsme se zlepšili, říká Jan Piskáček

Modrobílí se v našem hlavním městě rvali jako praví indiáni, dokázali smazat dvoubrankový náskok soupeře, přesto právě on se nakonec raduje z vítězství.

Honzo, jaký to byl dnes zápas?
Velice těžký. My jsme navíc ze začátku měli horší pohyb, moc se nám nedařilo dostat se z pásma. Úvod pro nás byl tedy hodně těžký, byli jsme pak zavaření, ale poté se to již zlepšilo. Začali jsme lépe nakládat s pukem a naše hra se zlepšila a rozhýbala.

Co jste si říkali v kabině po první třetině?
Že to stálo vy víte za co (úsměv). Že musíme začít vyhrávat souboje, lépe vyndavat puky z naší třetiny či lépe napadat, aby se vše rychle neotáčelo proti nám a naopak jsme hru více udrželi v útočném pásmu.

Navíc se vám podařilo rychle smazat dvoubrankový náskok soupeře...
Hlavně jsme dali góly. Pro nás bylo super, že jsme dokázali rychle vyrovnat, protože jsme stále byli v zápase po těch dvou inkasovaných brankách. Bohužel jsme pak inkasovali v oslabení a nakonec i do prázdné.

Jak byste popsal svůj gól?
Dostal jsem hezkou přihrávku na vrchol kruhu a podařilo se mi přesně trefit do místa, kam jsme chtěl. Povedlo se.

Vám se přitom podařilo skórovat po dlouhé době...
Já na to vůbec nekoukám. Snažím se hrát svoji hru - to, co mě zdobí. Když se pak přidají nějaké branky nebo nahrávky, je to jedině plus. Prioritou je pro mě obrana, chodím na led s tím, abychom nedostávali góly. V tom chci týmu pomoci.

Jak je na tom vaše ruka po minulém zápase?
Nechci se již k tomu vyjadřovat - vše bylo řečeno a napsáno. Stalo se, vyřešilo se to a stačí.

Honzo, děkujeme za rozhovor!

Fota: Roman Turovský a Marek Švamberg