Preview 18. kolo

Naposledy před pauzou! Plzeň míří na Spartu

Na Tipsport extraligu čeká první reprezentační pauza sezóny, před ní se ještě modrobílí představí v našem hlavním městě.


HC SPARTA PRAHA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

O2 arena, Praha
5. listopadu 2023
18. kolo Tipsport extraligy

Modrobílým se na Spartě dařilo, devětkrát v řadě bodovali a zapsali sedm výher. Jenže pak se karta obrátila a následuje šňůra pěti nezdarů s jedním získaným bodem. Podaří se indiánům pootočit kormidlem?


Z tábora soupeře
Pražané poslední dva roky skončili po základní části třetí a na stejné příčce se pohybují i nyní. Přitom Sparta vstoupila do nového extraligového ročníku pravou nohou, opanovala prvních šest zápasů. Stopku jí až na jejím ledě vystavila Kometa 0:2. Celkem mužstvo zaznamenalo pět porážek, paradoxně více doma.

Bodově tým táhne Roman Horák, který nastřílel šest branek a přidal jedenáct asistencí. V zádech má Michala Řepíka (9+7) a Filipa Chlapíka (3+12). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Jakub Kovář s úspěšností zákroků přes devadesát procent, nad hodnotou 92 je pak parťák Josef Kořenář.

Početní výhody Sparty se pohybují v celé soutěži až ve druhé polovině startovního pelotonu, hra v oslabení je naopak nejlepší. Suma posbíraných trestných minut je čtvrtá nejvyšší, rozdaných hitů třetí a naopak zblokovaných střel nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 2
HC Energie Karlovy Vary 3pp
(0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Lev (Zámorský), 55. Indrák (Rekonen, Piskáček) – 10. O. Beránek (Hladonik), 30. Huttula (Koffer, O. Procházka), 61. Rachůnek.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Jiříček, Houdek, Piskáček (A), Kvasnička – Söderlund, Lev (A), Holešinský – Pour, Indrák, Rekonen – Schleiss (C), Jansa, Matýs – Hrabík, Straka, Šiler.


Rytíři Kladno 2
HC Sparta Praha 3
(1:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Kusý (Klepiš), 48. Tralmaks (Martenet, Kusý) – 6. Chlapík (Kempný), 18. Řepík (Chlapík, Sobotka), 33. Řepík (Chlapík, Kempný).
HC Sparta Praha: Kořenář – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mozík, Němeček, Irving, Mikliš – Chlapík, Sobotka, Řepík – Forman, Horák, Kousal – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, Najman, Konečný.