Reprezentace U16

Reprezentace U16 má za sebou první mezistátní konfrontaci! Indián Reisnecker: Skvělá zkušenost

Mladí čeští reprezentanti mají za sebou další sraz. Poprvé v letošní sezóně se hrálo domácí půdě, akce se uskutečnila v Kravařích. Reprezentace do šestnácti let se zde dvakrát utkala se Slovenskem a Švýcarskem.

Před tímto srazem se uskutečnily dva kempy ve slavné Akademii rakouského Salzburgu. V srpnu česká reprezentace vyhrála tři zápasy ze čtyř, před měsícem opanovala oba duely.

Plzeňské barvy tentokrát hájil pouze obránce Ben Reisnecker, který nechyběl ani na předchozích akcích u jižních sousedů.

Sraz všech zúčastněných byl v neděli 5. listopadu na zimním stadionu v Kravařích, kde se odehrály i samotné zápasy.

Dosud hráli talenti českého ročníku 2008 jen proti výběrům akademie Salcburku, proti Slovensku je tak čekal první „velký“ mezistátní zápas svých kariér a ten zvládli čeští hokejisté do šestnácti let na výbornou. Proti svému soupeři byli od začátku lepší a po zásluze vyhráli 5:1.

O den později si obě mužstva střihla odvetu a tentokrát už to bylo poznání vyrovnanější duel. Češi se i po asistenci Reisneckera ujali vedení, Slovensko ale v utkání hned třikrát dorovnalo stav. Zápas tak nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, kde se štěstí přiklonilo na českou stranu.

Po dni volna se šlo znovu do akce, tentokrát bylo protivníkem Švýcarsko. Svěřenci Milana Razýma dokázali střetnutí ve druhé třetině otočit na svou stranu, avšak hráči ze země helvetského kříže ve třetí části opět srovnali. V dovednostní disciplíně byl tentokrát lepší soupeř, mladí reprezentanti tak zapsali první porážku.

Rozloučení s domácím publikem bylo nakonec ale přece jen vítězné. Následující den totiž Češi vrátili Švýcarsku porážku i s úroky. Svého protivníka vysoko přestříleli a po zásluze vyhráli 5:2.

Ben Reisnecker
Bene, ty jsi nejprve panoval mezi náhradníky. Potěšilo tě, že jsi se nakonec dostal do výběru na akci v Kravařích?
Nebudu lhát, byl jsem nadšený, že jsem se nakonec do nominace dostal. Reprezentovat je vždy velká čest.

Na předchozích srazech se hrálo v Salzburgu proti místní Akademii. Jak jsi se těšil na konfrontaci s týmy z jiných zemí?
Zatím jsem byl na všech srazech a samosebou jsem se již těšit na mezistátní střetnutí. Bylo to pro nás mladé hráče poprvé, určitě to byla skvělá zkušenost.

Nejprve jste sehráli dva zápasy proti Slovensku, které jste oba vyhráli. Co říci k jednotlivým zápasům?
V prvním zápase si myslím, že jsme byli o trochu lepším týmem. Střelecky se nám dařilo, navíc dobře zachytal brankář. Dle mého jsme zaslouženě vyhráli. Ve druhém utkání to bylo o poznání vyrovnanější. Dali jsme sice dva rychlé góly, tím jsme se ale nejspíše uspokojili. Ve zbytku zápasu byli Slováci lepší, minimálně remízu si zasloužili. V nájezdech jsme si s nimi ale pohráli.

Následovaly dva duely se Švýcarskem s bilancí výhra + prohra. Jak bys popsat tyhle zápasy?
Úvodní duel začal vyrovnaně, poté jsme hodně tlačili, nějaké góly nám tam spadly, avšak soupeř dokázal dorovnat a opět se šlo do nájezdů. Tam byli tentokrát Švýcaři šťastnější. Do poslední zápasu tohoto srazu jsme nevstoupili dobře, dostali jsme hned v první minutě gól. Nás to nicméně nesrazilo a povedlo se nám utkání překlopit na naší stranu. Vedení jsme udrželi až do konce, navíc jsme ještě přidali gól do prázdné brány.

Ve všech zápasech jste vyprodukovali celkem hodně střel, byl to záměr od trenérů?
Určitě to byly jasné pokyny od trenérů. Jak se totiž říká, bez střely žádné góly nepadnou.

Tys na turnaji zapsal jednu asistenci. Jak jsi byl spokojený se svým výkonem?
Snažil jsem se ukázat co v nejlepším světle a podat dobrý výkon. Nedělal jsem zbytečné blbosti a hrál jsem svoji hru.

Nyní se opět rozbíhá Extraliga dorostu, kde bude pomalu vrcholit první část soutěže. Tipuji, že ztrátu pátého místa si v kabině vůbec nepřipouštíte...
Samozřejmě se budeme snažit vyhrát všechna zbývající utkání, které zbývají v první části základní části. Chceme udržet nejhůře pátou pozici a mít zajištěnou místenku v play off.

Bene, děkujeme za rozhovor a přejeme hodně úspěchu do další fáze sezóny!

FOTO: Ronald Hansel.