Skok v U18

Reprezentační osmnáctka bojovala ve Finsku! Indián Skok: Zápasy měly velkou kvalitu

Česká hokejová reprezentace do osmnácti let završila velké boje na severu Evropy, konkrétně se hrálo ve finské Hämeenlinně.

Prvním soupeřem byli domácí a šedesát minut nerozhodlo. Taktickou bitvu dokázali Češi srovnat šest vteřin před závěrečnou sirénou na 1:1, nakonec ale padli v nájezdech. O den později byl výsledek stejný, jen tentokrát to byli Švýcaři, kdo zachraňoval remízu na 2:2. O den později Švédsko zavřelo branku - 0:4 a třetí den proti třetímu soupeři čeští mladíci vzdorovali pouze dvě třetiny, v té poslední inkasovali sedm branek a padli celkově 3:11.

Jan Skok
Honzo, jak celkově sraz zhodnotit?
Určitě pozitivně. Vidět se zase s kluky, se kterými nejsem v klubu, je super. Hlavně si zahrát hodně kvalitní zápasy s TOP týmy.

Jak popsat jednotlivé zápasy?
Jak jsem již řekl, zápasy měly velkou kvalitu. Myslím si, že jsme ty duely odmakali, ale jak říkal hlavní trenér - nestíhali jsme v rychlosti a osobních soubojích.

Jaké je prostředí a atmosféra ve Finsku?
Prostředí je nádherné - od hotelu až po halu. Atmosféra byla rovněž dobrá, akorát na nás moc lidí nechodilo (smích).

Co podle vás nejvíce rozhodlo o celkovém výsledku?
Oproti jiným týmům určitě bojovnost a koncovka. Poslední zápas s Amerikou jsme dvě třetiny, bych řekl, drželi, ale poslední periodu USA ukázaly svoji sílu a začali nám to tam sypat.

Jak jste na tom teď s energií a co vás čeká po návratu do Plzně?
Bylo to náročné dost, hráli jsme tři zápasy ve třech dnech. V pondělí v 11 jsem přiletěl, to mi ještě dali trenéři volno, ale od úterý už zase začnu trénovat a připojím se k týmu.

Děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!


Fota: Ronald Hansel