„Každý smazaný bod je dobrý,“ konstatuje Matějovský

Pro boj o play-off byl zápas Plzně v Liberci jedním z klíčových. Hokejisté Lasselsbergeru se dvakrát dostali do vedení, vždy odpověděl liberecký Rolínek, jemuž se proti Plzni daří. Konečná remíza přiblížila Plzeň osmému Kladnu na rozdíl šesti bodů. „Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že uhrajeme bod, brali bychom ho. Ale podle průběhu jsme měli na výhru,“ říká střelec prvního plzeňského gólu Radek Matějovský.


Běžela devátá minuta, když ruce plzeňský hráčů poprvé vylétly nahoru, oslavovaným střelcem byl právě Matějovský. „Byla to jasná chyba gólmana, neudržel lehkou střelu, jen jsem puk doklepl do branky,“ předkládá čerstvé vzpomínky na svůj zásah. Po chvíli byl však sám vyloučen a Liberec vyrovnal.

Opět do vedení poslal Plzeň ve 37. minutě Pavel Vostřák. „Byla to situace tři na dva, akce pokračovala za bránu, odkud mi to hodil Jarda Kracík před bránu,“ loví v paměti úspěšný střelec. Ani toto vedení nevydrželo. Na trestné lavici seděl opět Matějovský, když Rolínek ve 42. minutě opět vyrovnával. „Bylo hodně vyloučených, byla náhoda, že to tam padlo, když jsem tam seděl zrovna já,“ nehledá "zákon schválnosti" Matějovský.

Liberečtí tak dokázali dvakrát využít přesilovou hru, zato Plzeňáci se v početní výhodě nedokázali prosadit. „Nehráli jsme je tak dobře jako Liberec, musíme na nich ještě zapracovat,“ ví Vostřák. Právě on měl jednu z největších šancí prodloužení, k němuž zápas nakonec dospěl. „Byla to velká šance, jel jsem vlastně sám na brankáře, ale nedal jsem. Škoda, mohli jsme mít alespoň dva body.“

Remíza znamená ztrátu šest bodů na play-off. „Každý smazaný bod ze ztráty je dobrý, takže ten bod z Liberce určitě bereme,“ počítá Matějovský. V duchu také Plzeňáci počítají s posledním zápase základní části, ve kterém si los zahrál na velkého dramatika, do Plzně přijede zatím osmé Kladno. „Tenhle zápas bude rozhodovat,“ dodává Matějovský.