Preview 23. kolo

Po čtyřech týdnech do boje i v úterý! Plzeň vyráží do Brna

Indiáni po nedělním povedeném obratu ve Vítkovicích znovu míří na válečnou stezku, tentokrát na jih Moravy.

23. kolo ONLINE: KOMETA vs. PLZEŇ od 18:00!


HC KOMETA BRNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Winning Group Arena, Brno
28. listopadu 2023
23. kolo Tipsport extraligy

Škoda v posledních deseti utkáních s Kometou šestkrát bodovala, leč vítězství se dočkala pouze dvakrát. Podobná bilance platí i pro duely v Brně, kde Západočeši v posledních deseti zápasech šestkrát nebodovali, dvakrát podlehli v nájezdech a dvakrát zvítězili. Jaký duel nás čeká nyní?


Z tábora soupeře
Kometa loňskou základní část zakončila sedmá, letos je umístění na chlup stejné. Škoda z jedenácté pozice ztrácí devět bodů, zápas má ale k dobru. Brno do soutěže vstoupilo čtyřmi duely bez získaného bodu, nyní je ale karta otočená. Od té doby totiž z ledu s prázdnou v osmnácti kolech odcházelo pouze pětkrát.

Nepovedený start soutěže stál pozici hlavního trenéra Patrika Martince, mužstvo od té doby vede do té doby asistent Jaroslav Modrý. Na pomoc mu přišli z Finska Jakub Kos a Jan Hruška, který si ze Znojma vyřídil střídavé starty. Opačným směrem odešel hostovat Pavel Jenyš, do Přerova si střídavé starty vyřídil Štěpán Lukeš a do Třebíče Jan Ekrt s Adamem Boltvanem.

Bodově Jihomoravany táhne Steve Moses s vyrovnanou bilancí osmi branek a stejného počtu asistencí. V zádech má Jakuba Fleka (3+12) a Lukáše Cingela (8+6). Mezi třemi tyčemi platí za jasnou jedničku Dominik Furch, který úspěšnost zákroků vytáhl nad dvaadevadesát procent, Štěpán Lukeš se nedostal ani nad hodnotu 84.

Početní výhody Komety jsou v celé soutěži deváté nejproduktivnější, hra v oslabení je na tom na chlup stejně. Pouze čtyři týmy posbíraly méně trestných minut, suma rozdaných hitů je naopak nejvyšší a zblokovaných střel opět desátá. Průměrná domácí návštěva 6590 fanoušků je třetí nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů
HC Vítkovice Ridera 2
HC Škoda Plzeň 3pp
(1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Barinka (Zdráhal, Mikuš), 38. Fridrich (Auvitu, Zdráhal) – 45. Mertl (Piskáček, Holešinský), 57. Lev (Söderlund), 61. Zámorský.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Jiříček, Kvasnička, Dujsík, Piskáček (A) – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Šiler.


HC Olomouc 3
HC Kometa Brno 1
(1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Plášek (Orsava, Ondrušek), 27. Sirota (Plášek, Orsava), 60. Kunc (Macuh) – 12. Vincour (Kos).
HC Kometa Brno: Lukeš – Lintuniemi, Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga – Pospíšil, Cingel, Moses – Vincour, Marcinko (A), Kos – Flek, Zbořil, Zaťovič (C) – Kohout, Okál, Kratochvíl – Zembol.