KOM - PLZ

KOM - PLZ 4:1 - Indiáni bojovali až do konce, leč body zůstaly v Brně

Západočeši se dnes představili na jihu Moravy, kde svedli duel modrobílých celků.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

4:1
1:0, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 15. Gazda (Zbořil, Pospíšil), 25. Moses (Pospíšil), 38. Gazda (Okál, Ekrt), 59. Zaťovič (Kučeřík) – 30. Zámorský (Mertl).
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Vyšší tresty: Ščotka (KOM) 5+DKU, Pospíšil - Pour 5 min.

Rozhodčí: Pražák, Květoň – Zíka, Blažek

vyloučení
5:6
Využití
1:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
36:28
Zblokované střely
11:12
Hity
3:2
Vhazování
30:22
Diváci
6420

HC Kometa Brno

Lukeš (Kavan) – Ščotka (A), Lintuniemi, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda, Kaňák – Pospíšil, Cingel, Moses – Zaťovič (C), Ekrt, Flek – Vincour, Marcinko (A), Kos – Okál, Zbořil, Kohout.

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Laakso, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Dujsík, Kvasnička, Malák – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Rekonen, Jansa, Šiler – Pour, Straka, Matýs.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 59 35 3 32 91,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 0 0 0 -1 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -2 0
Filip Jansa 0 0 0 -1 0
Adam Jiříček 0 0 0 -1 2
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Aleksi Laakso 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 -2 2
Ondřej Matýs 0 0 0 0 2
Tomáš Mertl 0 1 1 1 0
Jan Piskáček 0 0 0 -1 4
Jakub Pour 0 0 0 0 5
Aleksi Rekonen 0 0 0 -2 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Tim Söderlund 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Jakub Šiler 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 1 0 1 -1 0

komentář

V úvodu střetnutí si oba celky vyměnily po přesilové hře, skóre se ale nepohnulo. A to ani později, když střelu Ščotky ještě dorážel Marcinko, leč v obou případech dokázal zakročit Hlavaj. Ten se vzápětí činil i bleskurychlou lapačkou, když do pravého horního růžku mířil Daniel Gazda. Avšak byl to nakonec právě on, kdo rozepsal dnešní střelecký zápis. Dvě vteřiny před koncem další přesilové hry vypálil dvakrát v rychlém sledu - poprvé minul zařízení, podruhé již zamířil přesně k tyči z vrcholu levého kruhu. Těsně před úvodní sirénou ještě Západočechy zachránila tyč, když si křižnou přihrávku srazili indiáni na konstrukci vlastní branky.

Prostřední periodu odšpuntoval Steve Moses, jenž napřáhl na pravém kruhu a přes obránce trefil přesně skulinku mezi betony plzeňského brankáře. Škoda poté nevyužila dvojnásobnou početní výhodu, avšak v plných stavech se již snížení dočkala. Petr Zámorský mohutně napřáhl na modré a Lukeš byl bezmocný. Na druhé straně zůstali na brankovišti hned dva domácí hráči - Zaťovič s Kohoutem, druhý jmenovaný ale na Hlavaje zblízka nevyzrál. Přesto se Kometě podařilo do druhé přestávky získat pohodlný náskok zpět, když uspěl z první po křižné příhře zprava Daniel Gazda.

Poslední část rozehrál Marcinko z mezikruží, jenže mířil až příliš přesně - do tyče. Poté pádil sám na Hlavaje Moses, avšak mezírku mezi betony nenašel. K dorážce se ještě dostal Pospíšil, ovšem přestřelil. Poté nevybíravě poslal mladého Jiřička do kabin Ščotka, kam putoval i sám, ale dlouhá přesilovka k dramatu v utkání nevedla. Söderlund totiž z pravého kruhu orazítkoval tyč, dorážka Holešinského na brankovišti předchozí rány Laaksa skončila na Lukešovi. Škoda zkusila ještě využít výhody jednoho muže o dalšího odvoláním gólmana, leč za utkáním pouze udělal definitivní tečku střelou do prázdné Marek Zaťovič.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (HC Koemta Brno): „V pěkné atmosféře jsme předvedli dobrý výkon, pomohli jsme si speciálními týmy - jak v oslabení, tak v přesilovkách. Perfektní výkon podal gólman, který nám dal šanci. Celý tým pracoval tak, abychom našli cestu k vítězství.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Úvod zápasu nebyl špatný, měli jsme přesilovou hru, jenže následovala zase tři oslabení. To Brno sehrálo velmi dobře, dostali nás pod tlak a nakonec nás dokázali brankou potrestat. I prostřední část byla celkem vyrovnaná, avšak my se nedokázali prosadit v předbrankovém prostoru. Následně jsme si špatně rozebrali hráče a inkasovali další gól. Potom se nám podařilo snížit, bylo to 1:2, zápas se stále dal hrát. Poslední perioda byla hektická, měli jsme dlouhou přesilovou hru, avšak chyběl nám ten tlak do brány i střelba.“