PLZ - KOM

PLZ - KOM 1:2 - Tuhý boj body nepřinesl

Škoda v souboji modrobílých dnes předehrála kulaté desáté kolo Tipsport extraligy, na svém ledě přivítala brněnskou Kometu.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

1:2
1:1, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 15. Lev (Zámorský, Söderlund) – 9. Kohout (Gazda, Ďaloga), 30. Vincour (Flek, Cingel).
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Gerát, Zíka

vyloučení
4:7
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
31:32
Zblokované střely
16:15
Hity
3:3
Vhazování
39:23
Diváci
3893

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Malák, Piskáček (A) – Schleiss (C), Lev (A), Söderlund – Holešinský, Mertl, Matýs – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Indrák – Šiler.

HC Kometa Brno

Furch (Lukeš) – Lintuniemi, Ščotka, Kučeřík (A), Holland, Ďaloga, Gazda – Okál, Cingel, Moses – Kohout, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Zembol, Vincour, Jenyš – Ekrt.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 58 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Filip Jansa 0 0 0 0 2
David Kvasnička 0 0 0 -1 2
Jakub Lev 1 0 1 0 0
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Ondřej Matýs 0 0 0 -1 2
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Tim Söderlund 0 1 1 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Jakub Šiler 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 1 1 -1 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Holík z otočky z mezikruží, Pavlát své barvy podržel. Následně vypálil tvrdě z vrcholu pravého kruhu z první Gazda, ani on si ale na muže s maskou indiánů nepřišel. Dotřetice to ale již hostům vyšlo. Po souvislém tlaku vypálil z pravé strany Martin Kohout a zamířil přesně k bližší tyči. Domácí poprvé vážně zahrozili až poté, dokonce při vlastním oslabení, to z levého kruhu trefil tyč Pour. Na druhé straně zakončoval přečíslení u levé tyče Okál, Pavlát skvěle vykopl betonem. Do kabin se nakonec odcházelo za vyrovnaného stavu, když střílenou příhru Zámorského od modré usměrnil do sítě u pravé tyče číhající Jakub Lev.

Prostřední periodu odšpuntoval Holešinský dvakrát pálící do poloodkryté klece soupeře v přesilovce pět na tři, leč jednou přestřelil a podruhé se stihl přesunout Furch. Vzápětí v již klasickém oslabení pláchl všem na ledě Flek, střelou na vyrážečkou si ale na Pavláta nepřišel. Lépe si vedl Tomáš Vincour, který v početní výhodě z mezikruží z otočky trefil ideálně do pravého horního růžku. Za vyrovnáním se hnali Söderlund se Lvem, oba pálili z vrcholu pravého kruhu, avšak do pauzy už se Plzeň vyrovnání nedočkala.

A to ani v úvodu poslední dvacetiminutovky po bombě Zámorského od modré, která skončila po zásahu Furcha těsně mimo pravé tyče. Neuspěl ani Mertl, který dorážku z předbrankového prostoru poslal jen do připraveného gólmana Jihomoravanů. Na druhé straně se prohnal kolem Piskáčka Flek a v úniku nastřelil břevno. Nevedlo se ani Zbořilovi, který se hnal na Pavláta sám z pravé strany, zcela totiž minul zařízení. Téměř tři minuty před koncem základní hrací doby odvolala Plzeň gólmana, ale k vyrovnání to již nevedlo. Škoda tak popáté letos ztrácí zápas o jediný gól.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Začátek zápasu byl z naší strany špatný, první deset minut bylo takových nervózních, hodně nás podržel brankář. Poté se hra zlepšila, více jsme se drželi na puku, vytvořili jsme si šance a do kabin se šlo za stavu 1:1. Celkově to bylo vyrovnané utkání. Mrzí nás, že jsme nevyužili přesilovou hru pět na tři, naopak sami jsme poté inkasovali rozhodující branku. Dneska zápasy rozhodující speciální týmy, to nám se nepovedlo.

Jaroslav Modrý (HC Kometa Brno): „Úplně jednoduché zhodnocení dnešního zápasu. Měli jsme výborný vstup do zápasu, vytvořili jsme si plno šanci, hrál se výborný hokej. Ve druhé třetině jsme měli plno vyloučených hráčů, pustili jsme Plzeň zpátky do hry, ale výborně nás podržel brankář Dominik Furch. Nám se povedlo vstřelit rozhodující gól v početní výhodě. Ve třetí třetině jsme poté hráli zodpovědně. Kluci dneska ubojovali tři body, předvedli týmový, poctivý výkon.