Preview 10. kolo

Plzeň v předehrávce desátého kola přivítá Kometu!

Po minulém tříbodovém kole s Vítkovicemi se indiáni opět představí před svými fanoušky, v předehrávce desátého kola přivítají Kometu.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC KOMETA BRNO

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
12. října 2023
10. kolo Tipsport extraligy

V minulé sezóně se ve vzájemných duelech lépe dařilo Kometě. Ta uspěla v Plzni v prodloužení, pohlídala si oba domácí duely a padla pouze ke konci roku 2022 v západočeské metropoli 2:5. Jak si oba celky povedou nyní?

Z tábora soupeře
Kometě předloňský extraligový ročník příliš nevyšel, obsadila po základní části až desátou příčku a v předkole play off byl nad síly Liberec. Vloni se situace zlepšila. Po základní části skončilo Brno sedmé, v předkole vyřadilo v poměru 3:1 na zápasy Mladou Boleslav, avšak ve čtvrtfinále byly nad síly Vítkovice.

Na jaře zamířil Tomáš Kundrátek do Třince, Milan Gulaši do Českých Budějovic, Marek Hrbas do Zlína, Marek Čiliak do Francie, Radek Koblížek s Lubošem Horkým a Kimem Strömbergdomem Finska a Jiří Ondráček do Rumunska. Naopak na pomoc přišli Alex Lintuniemi z Mladé Boleslavi, trojlístek z Třince Jan Zahraníček, Tomáš Marcinko a plzeňský odchovanec Lukáš Kaňák, Štepán Lukeš s Martinem Kohoutem z Karlových Varů, Lukáš Cingel z Mountfieldu, Daniel Gazda ze Zlína a Steve Moses z Finska.

Nepřesvědčivý start do soutěže navíc odnesl trenér Martinec, nový lodivod se stále hledá. Zatím tým vedou Jaroslav Modrý, Jiří Otoupalík a Jiří Horáček. Střídavé starty si navíc ze Znojma vyřídil Jan Hruška.

Jihomoravané přitom v přípravných duelech váleli - vyhráli jich šest z osmi, padli pouze v Olomouci a Českých Budějovicích. Naopak slavili v Třebíči, s Motorem, v Třinci, dvakrát s Bratislavou a s Hanáky, jenže do soutěže vstoupili sérii čtyř duelů bez bodu. Pak ale Kometa zabrala, v následujících pěti kolech nezvítězila pouze v Pardubicích a naposledy zlomila Olomouc v prodloužení.

Nejlepším sběratelem bodů je obránce Daniel Gazda, jenž již zapsal pět branek a přidal dvě asistence. V zádech má Kristiána Pospíšila (3+3) a Jakuba Fleka (2+4). Mezi třemi tyčemi nadále v dobrých výkonech pokračuje Dominik Furch s úspěšností zákroků přes jednadevadesát procent, Štěpán Lukeš v jednom utkání nepřekročil hodnotu 74.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
HC Vítkovice Ridera 0
(0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 48. Dujsík (Matys, Holešinský).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Malák, Piskáček (A) – Hrabík, Lev (A), Schleiss (C) – Holešinský, Mertl, Matýs – Pour, Adam, Rekonen – Straka, Jansa, Indrák – Šiler.


HC Kometa Brno 3
HC Olomouc 2pp
(0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Zbořil (Ďaloga, Kohout), 54. Gazda (Holík, Moses), 64. Ščotka (Flek) – 39. Kucsera (Anděl, Sirota), 49. Kunc (Anděl, Kucsera).
HC Kometa Brno: Furch – Lintuniemi, Ščotka, Kučeřík (A), Holland, Ďaloga, Gazda, Zahradníček – Pospíšil, Cingel, Moses – Kohout, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Okál, Zembol, Jenyš.