Ohlasy 10. kolo

Není prostor na hezký hokej, potřebujeme dávat špinavé góly, které nám pomůžou, praví Jakub Lev

Škodovka se snažila ze všech sil, proti Kometě ale na body nedosáhla, vyrovnané utkání vyhráli Moravané těsně 2:1. Jedinou branku indiánů vstřelil v přesilové hře Jakub Lev.

Opět to bylo drama. V závěru se Škoda ze všech sil pokoušela utkání dovést alespoň do prodloužení, avšak to se jí nepovedlo, Kometě o jedinou branku podlehla. „Nevím, co k tomu říct. Šesté utkání jsme prohráli o branku, což svědčí o jediné věci, že nedáváme góly. Máme odehráno devět zápasů a my vstřelili pouhopouhých šestnáct gólů, což není průměr ani dvě trefy na zápas. Teď není zrovna u nás prostor na hezký hokej, musíme si pomoci všelijakými góly. Gólmani chytají skvěle, zde problém není, ten je vepředu v útoku,“ říká upřímně Jakub Lev

A jak tedy potřebnou produktivitu do dalších zápasů zlepšit? Je něco, co v plzeňské hře chybí? „První věc je dostat se do pásma, poté zakončit v určité kvalitě a nám nyní tohle vázne. Od červené čáry směrem dopředu tam není nějaká kombinace, do šancí se poté dostáváme hůře. Máme ale nějaké noty a ty musíme plnit. Dneska přišla v přesilové hře jednoduchá akce, nahozený puk, který se ode mě odrazil do brány. Je to otřepaná fráze, ale přesně tyhle špinavé branky nás dostanou z krize,“ praví plzeňský útočník.

Těsně před zápasem byla ohlášená nová akvizice v plzeňském týmu. Po boku Lva hned naskočil švédský útočník Tim Söderlund, který přišel na západ Čech z Mladé Boleslavi. „Tim je kvalitní hráč, je dobře, že už zná českou soutěž. Nepřišel jako neznámý hráč. Je to ten typ hráče, který by nám mohl pomoci. Je kreativní a šikovný, určitě ho v tomhle směru budeme chtít co nejvíce využít,“ praví na adresu svého nového spoluhráče Lev.

Jedinou branku domácího týmu zaznamenal právě Jakub Lev, avšak trefa ho i mírně zabolela, do nohy ho trefila prudká rána Zámorského. „Celkově posledních pár týdnů mě hodně bolí, puky si mě hledají, když to řeknu takhle s nadsázkou. Dnes mě dobře trefil od modré čáry Petr Zámorský, noha mě bolí, ale to k hokeji patří, více jsem naštvaný a smutný z porážky,“ dodává smutným hlasem.

Škodovku nyní čeká utkání na ledě soupeře, v neděli zajíždí na led Mladé Boleslavi. „To bude zase jeden velký boj, stejně jako tomu bylo v Olomouci a doma s Vítkovicemi. Nečekám, že tam přijedeme a vyhrajeme 5:0, abych řekl pravdu, avšak určitě tam nejedeme s poraženou náladou,“ říká závěrem Jakub Lev.

FOTO: Roman Turovský.