Ohlasy 37. kolo

Před sezónou jsme se na nájezdy zaměřili, zatím nám to vychází, praví Dominik Pavlát

Zápas proti Mladé Boleslavi přinesl spoustu šancí, avšak také dva skvěle chytající brankáře. Do sítě propadly jen dva kotouče, po jednom na každé straně. Skvělý výkon předvedl Dominik Pavlát, který svůj výkon korunoval v samostatných nájezdech.

Jako první šla do vedení Mladá Boleslav. Krátce po vedoucí trefě se navíc Středočeši radovali ještě jednou, avšak Pavlát se skvěle otočil a po prozkoumání videa bylo jasné, že puk za brankovou čárou neskončil. „Popravdě vůbec netuším, jak jsem to vyrazil. Sám jsem zvědavý, zajímá mě to, tak se na to budu muset ještě podívat na videu,“ popisuje situaci Dominik Pavlát.

Nedlouho poté se naopak radovali Plzeňané, po vítězném buly pálil přesně Petr Zámorský. Utkání nakonec za stavu 1:1 dospělo až do prodloužení, kde měla Boleslav více ze hry. Tu největší šanci v samotném závěru ale neproměnila. „Jejich bek se dostal za naše obránce, jel sám a mě ten puk propadl. Já jsem se tam snažil nějak co nejvíce ohnout, hlavně šikovně, abych si ho tam nehodil. Naštěstí puk záhadným způsobem zůstal před brankovou čárou,“ praví plzeňský brankář.

Snad čtyři velké šance v zápase měl domácí hráč Filip Pyrochta. Pokaždé ho ale Pavlát vychytal, a když už byl překonaný, pomohla mu branková konstrukce. „Po zápase mi říkal, že měl snad pět šancí. Jsem samozřejmě rád, že jsem ho vychytal. On je skvělý obránce, navíc reprezentant. Asi nebyla náhoda, že se do těch šancí dostal zrovna on,“ chválí svého spoluhráče z národního týmu.

O držiteli bonusového bodu musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých plzeňský brankář zavřel svou bránu. „My jsme se více před touto sezónou na nájezdy trošku zaměřili, a myslím, že nám to docela vychází. Proměnili jsme tři ze tří, což se často nestává,“ má radost Pavlát.

Do zápasu nemohla nastoupit řada hráčů, avšak i se spoustou mladých kluků Škoda na ledě Bruslařů dokázala zvítězit. Jakub Šiler má na svém účtě dokonce rozhodující trefu v nájezdech. „Asi jsme měli dobrou letní přípravu, jelikož sil máme stále dost. Nějaká zranění nebo nemoci v kabině jsou, nicméně kluci z juniorky dneska hráli výborně a skvěle nás doplňují. Za dva body jsme nesmírně rádi,“ říká závěrem Dominik Pavlát.

FOTO: BK Mladá Boleslav.