Preview 37. kolo

Po téměř dvou týdnech mimo své prérie!

Ve středních Čechách se uskuteční derby Škodovek, indiáni vyrážejí do Mladé Boleslavi.

37. kolo ONLINE: MLADÁ BOLESLAV vs. PLZEŇ od 17:30!


BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
19. ledna 2024
37. kolo Tipsport extraligy

Modrobílým se v poslední době na ledě Bruslařů daří, opanovali čtyři duely z posledních pěti. Naposledy navíc v Mladé Boleslavi předvedli husarský kousek, když k vítězství 4:3 dokráčeli i přes ztrátu 0:3. Jaké utkání náš čeká nyní?

Z tábora soupeře
Středočeši vloni zakončil základní část na desátém místě, letos přišel pád na samotné dno průběžné extraligové tabulky. Ale pozor, výkony týmu stoupají, v posledních deseti zápasech nebodovalo mužstvo pouze třikrát, naposledy bralo výhru v prodloužení v Hradci Králové. Aktuální je tak třináctá příčka s jednobodovým náskokem na poslední Kladno, to má ovšem tři duely k dobru.

V průběhu sezóny tak u týmu skončil nejprve asistent trenéra Petr Haken, později i hlavní lodivod Jiří Kalous. Mužstvo převzali Richard Král s Václavem Pletkou a Davidem Havířem. Klub si také s Mountfieldem vyměnil Martina Pláňka za Filipa Pavlíka, s Vítkovicemi Radka Jeřábka za Petra Gewiese a s Brnem zase Zacha Osburna za Alexe Lintuniemiho. Na pomoc dorazil ze Slovenska i Filip Krivošík, na měsíční hostování z pardubického B týmu Ondřej Rohlík a střídavé starty si z Tábora vyřídil Matěj Žajdlík. Naopak odešel Tim Söderlund do Plzně, Martin Pláněk do Hradce Králové a cesty se rozešly i s Juhamatti Aaltonenem.

Bodově se nejvíce daří Róbertu Lantošovi, jenž nasázel patnáct branek a přidal sedmnáct asistencí. V zádech má Filipa Pyrochtu (3+17) a Matti Järvinenena (6+11). Mezi třemi tyčemi odchytal o malinko více minut Filip Novotný před Janem Růžičkou, oba procentuální úspěšnost drží lehce nad devadesáti procenty.

Početní výhody Mladé Boleslavi jsou v celé soutěži druhé nejlepší, hra v oslabení je naopak nejhorší. Pouze Pardubice a Vítkovice posbíraly méně trestných minut, suma rozdaných hitů je pak desátá a zblokovaných střel čtvrtá. Zcela nejnižší je průměrná domácí návštěva, která činí necelé tři tisíce diváků.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
Banes Motor České Budějovice 3
(3:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Schleiss (Kvasnička), 7. Pour (Lev, Rekonen), 19. Matýs (Indrák, Piskáček), 23. Matýs (Rekonen, Mertl) – 11. Ordoš (Kondelík, Gulaš), 35. Valský (F. Přikryl, Kubík), 40. Ordoš (Kondelík, D. Simon).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Laakso, Kvasnička, Houdek, Piskáček (A) – Lev (A), Pour, Rekonen – Mertl, Schleiss (C), Šiler – Indrák, Söderlund, Matýs – M. Soukup, Hrabík, Jansa.


Mountfield HK 2
BK Mladá Boleslav 3pp
(0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 51. Blain (Pilař), 58. Estephan (Pavelka, Blain) – 3. Skalický (F. Pavlík, Lantoši), 38. O. Roman (Fořt), 65. Lantoši (Pyrochta).
BK Mladá Boleslav: F. Novotný (J. Růžička) – Pyrochta (A), Bernad (A), Čech, F. Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Křepelka – Skalický, Fořt, Lantoši (C) – Malát, O. Roman, Rohlík – Dvořáček, Hradec, Rohdin – Krivošík, Pitule, Závora.