Ohlasy 38. kolo

Můj gól? Snažil jsem se pouze trefit bránu, říká Michal Houdek

Potřetí v tomto ročníku Škodovka na Hradec nevyzrála, přestože k tomu nebyla daleko. Krátce před koncem Michal Houdek poslal zápas do prodloužení, kde mohli indiáni rozhodnout, naopak ale sami z protiútoku inkasovali. Do tabulky si tak Západočeši připisují jeden bod.

Plzeň v zápase s Hradcem dvakrát prohrávala, nicméně pokaždé na gól soupeře našla odpověď, po šedesáti minutách tak svítil stav na kostce 2:2. Nakonec z utkání bere Škoda jeden bod. „Samozřejmě, je to plusový bod do tabulky, tak ho bereme. Zápas se nějak vyvíjel, mohli jsme mít tři, avšak také žádný. Celkově to bylo vyrovnané utkání, bohužel v prodloužení jsme nevyužili přesilovou hru, ale to je hokej, což je škoda, mrzí nás to,“ říká Michal Houdek.

O tom, že se body budou dělit, rozhodl právě plzeňský obránce, který tři minuty před koncem vyrovnal. „Primárně jsem se snažil pouze trefit bránu, že to tam nakonec spadlo, tak z toho mám velkou radost,“ dodává Houdek.

V pátek vstřelila Škoda po šedesáti minutách jednu branku, proti Hradci dva. „Nízká produktivita nás bohužel trápí dlouhodobě. Někdy jsou zápasy, kdy nám to tam napadá, viz Olomouc s Kladnem, ale následně jsou také utkání, kdy se nemůžeme trefit. V Boleslavi jsme z toho získali dva body, dneska bohužel pouze jeden. Samozřejmě bychom byli rádi za více branek, ale dokud budeme sbírat body, tak to bude i takto fajn,“ praví plzeňský odchovanec.

Zápas přinesl i hodně emocí. „Já zrovna u spousty situací, které byly vyhrocené, jsem se nevyskytnul, protože jsem nebyl na ledě, což je škoda. Novináři by zase měli o čem psát, tak je to vlastně škoda na všechny strany. Nerad bych to samozřejmě hodnotil, protože každý to viděl ze svého pohledu. Ještě jsem to neviděl, takže nedokážu objektivně zhodnotit,“ dodává.

Jak sám tvrdý obránce Škody ale dodává, na všechny jednou dojde. „Není to samozřejmě tak, že bych po někom jmenovitě šel, ale určitě věci si pamatuji, a když ne, tak je mám napsaný. Nerad bych to samozřejmě více rozváděl do hloubky, avšak pár čárek na seznamu již mám,“ říká závěrem Michal Houdek.

FOTO: Marek Švamberg.