Preview 38. kolo

Hokejové neděle v Plzni pokračují, nyní přijíždí Mountfield!

Po loupení bodů na ledě Bruslařů míří indiáni zpět do svých prérií, na svém ledě přivítají Mountfield.

38. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. MOUNTFIELD od 16:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOUNTFIELD HK

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
21. ledna 2024
38. kolo Tipsport extraligy

Posledních deset vzájemných utkání lze rozdělit na dvě poloviny. V té první modrobílí pouze jednou uspěli a čtyřikrát nebodovali, v té druhé se karta obrátila a právě Západočeši zvítězili třikrát. V letošní sezóně navíc opanovali oba dva duely. Jak si oba soupeři povedou nyní?

Z tábora soupeře
Východočeši vloni zakončili základní část čtvrtí, letos se ovšem propadli na pozici osmou s šestibodovým náskokem na deváté indiány, ti ovšem mají dva duely k dobru. Naposledy oba celky dotáhly duel do nájezdů, ve kterých Škoda uspěla v Mladé Boleslavi a Mountfield padl se Spartou.

Klubem na podzim rezonoval nucený odchod gólmana Patrika Bartošáka. Začátkem listopadu přitom Hradečtí vyměnili i druhého gólmana se SaiPou, odešel Kiviaho a přišel Jan Lukáš. Do Bratislavy zamířil Ethan Werek, Radek Smoleňák zase do Kladna. Naposledy přišla výměna s Bruslaři, kam putoval Filip Pavlík, opačným směrem zase Martin Pláněk. Na pomoc dorazili i Giorgio Estephan a gólman Eetu Laurikainen z Finska.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Oliver Okuliar, který nasázel osmnáct branek a přidal dvanáct asistencí. V zádech má Jeremie Blaina (5+20) a Tomáše Pavleku (7+14). Mezi třemi tyčemi se vystřídali již čtyři gólmani. Henri Kiviaho s úspěšností zákroků nepřekročil devadesát procent, nováček Eetu Laurikainen dokonce 88. Patrik Bartošák se naopak loučil s téměř dvaadevadesáti procenty a Jan Lukáš je těsně nad hranicí 90.

Početní výhody Mountfieldu jsou páté nejproduktivnější, hra v oslabení je druhá. Suma posbíraných trestných minut je v celé soutěži pátá nejvyšší, ta rozdaných hitů po Olomouci nejnižší a zblokovaných střel dvanáctá. Průměrná domácí návštěva 4355 fanoušků na utkání je pak čtvrtá nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
BK Mladá Boleslav 1
HC Škoda Plzeň 2sn
(1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Fořt (Pyrochta, Skalický) – 14. Zámorský (Lev), rozh. náj. Šiler.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Kvasnička, Skok, Piskáček (A) – Pour, Lev (A), Hrabík – Söderlund, Indrák, Matýs – Schleiss (C), Mertl, Šiler – Jansa, M. Soukup.


Mountfield HK 2
HC Sparta Praha
3sn
(0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 43. Okuliar (Estephan), 54. Okuliar (Miškář, Blain) – 19. Konečný (Moravčík), 34. Němeček (Horák, Chlapík), rozh. náj. P. Kousal.
Mountfield HK: Lukáš (Laurikainen) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Jank, Freibergs, Marcel – Perret, Tamáši, Okuliar – R. Pavlík, Miškář, Jergl (A) – Šťastný, Estephan, Eberle (C) – Zachar, Pilař, Jasper.