dEVÁŤÁCI PO zč

Deváťáci po základní části! Trenér Pejchar: Náročná nadstavba? Kluci pro svůj vývoj potřebují těžké zápasy

Mladí indiáni mají za sebou osmadvacet duelů dlouhodobé fáze soutěže a zajistili si v nich postup do play off. Před ním je ale ještě čeká nadstavbová část.

V první fázi soutěže se všechny celky rozdělily do tří skupin, na Plzeň čekal Chomutov, Kladno, Litvínov, Wolves, České Budějovice, tradiční západočeské derby s Karlovými Vary a perličkou byl rakouský Salzburg. Další dvě skupiny tvořily: Liberec, Mladá Boleslav, Pardubice, Mountfield, Slavia Praha, Tábor, Sparta Praha a Havlíčkův Brod, uskupení Východ zase: Třinec, Vítkovice, Kometa Brno, Jihlava, Warriors Brno, Vsetín, Zlín a Šumperk.

Škoda nakonec vybojovala co do počtu nasbíraných bodů celkově třetí pozici. Skončila dva body za karlovarskou Energií a šest za celkovým nejlepším sběračem bodů z Brna. S ním se indiáni nepotkali, se západočeským rivalem vybojovali sedm bodů z dvanácti možných.


Tabulka skupiny A

Pořadí Tým Skóre Body
1. HC Energie Karlovy Vary 138:81 69
2. HC Škoda Plzeň 151:65 67
3. Banes Motor ČB 93:95 45
4. Piráti Chomutov 88:85 44
5. EC Red Bull Salzburg 116:104 43
6. Pilsen Wolves 77:101 31
7. Rytíři Kladno 86:155 24
8. HC Verva Litvínov 67:130 13


Po úvodní porci osmadvaceti kol první čtyři celky z každé skupiny postoupily do nadstavby. Těchto dvanáct mužstev již má jistou účast v play off a územně se rozdělily na dvě skupiny po šesti a bez započítání výsledků z první části se každý s každým popasuje dvakrát. Následovat již bude play off startující od osmifinále. To se stejně jako čtvrtfinále a semifinále odehraje na dva vítězné duely, finále pak na tři.

Na indiány nyní čekají souboje opět s Energií, Chomutovem a Motorem, novými soupeři budou Mladá Boleslav a Liberec - tedy třetí a první celek skupiny B. Startuje se již v sobotu 3.2.2024 od 17:10 na západě Čech právě s Bruslaři.


Kompletní rozpis duelů ZDE!


Trenér Tomáš Pejchar
Pane trenére, jaká panuje spokojenost se základní částí?
Cílem bylo postoupit do nadstavby, která již zaručuje jistotu play off. A to se nám povedlo. Jestli jsme skončili druzí už nehraje takovou roli. Každopádně naše výkony ve skupině nebyly úplně konstantní. Měli jsme tam spoustu zápasů, které se nám moc nepovedly a je tedy na čem pracovat. Velký podíl na výsledcích mají oba naši gólmani, kteří podávají stabilně nadstandartní výkony.

Jak popsat základní skupinu, soupeře a především nakonec vítěznou Energii?
Karlovy Vary mají velmi silné mužstvo a patří rozhodně k favoritům celé extraligy. I proto jsem rád, že jsme s nimi měli kladnou bilanci. Obzvláště bych vyzdvihnul výhru na ledě Varů, kam jsme odcestovali s okleštěnou sestavou pouze v 11 hráčích. A to ještě všichni nebyli úplně fit. My jsme sice měli bodový náskok, ale situace kolem postupové čtveřice byla velmi vyrovnaná a ty týmy hrály de facto každý zápas o všechno a rozhodně to nebyly jednoduché duely.

S čím půjdete do nadstavby, když je již play off jisté?
V nadstavbě je pouze 10 zápasů a je to ideální příprava před play off. Bude to velice rychlé a my se hlavně musíme dobře nachystat na každý zápas a soustředit se na náš výkon.

Jak se těšíte na nové soupeře?
Do skupiny přibyl Liberec a Mladá Boleslav. S Tygry jsme sehráli přípravné utkání v srpnu a známe je z utkání VTM. Soupeř je to velice kvalitní a spolu s Karlovými Vary aspirant na titul. Každoročně má Liberec velice silné mužstvo. Hrají hodně na kotouči a je jich plný led. Nečeká nás nic jednoduchého. Hned za ním skončila ve skupině Mladá Boleslav, která je dobře organizovaná a těžko se proti nim prosazuje. Opět velice silný soupeř. Ale pro kluky a jejich vývoj jen a jen dobře. Potřebují těžké zápasy.

Pane trenére, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!