Současná situace nás nesmí svazovat, říká Mario Cartelli

Plzeň vybojoval v Karlových Varech veledůležité vítězství. Pro postup do play-off bylo podmínkou nutnou, nikoliv postačující. „Když budu mluvit za sebe, tak se na tabulku neohlížím. Nesmí nás to svazovat. Musíme vyhrát nad Vsetínem i na Spartě,“ říká rozhodně autor druhé branky Plzně v západočeském derby Mario Cartelli. Na vítězství se výraznou měrou podílel i gólman Roman Málek. „Rozhodl už začátek utkání. Dali jsme dvě branky a v podstatě celý zápas jsme vedli,“ říká opora Plzně.

Televizní zápas sliboval velkou hokejovou bitvu, ovšem začátek utkání tomu příliš nenasvědčoval. “Vary začaly v 1. třetině špatně. My jsme naopak hráli to, co jsme potřebovali, jenže pak se to otočilo. Asi jsme se trochu zalekli toho, že vedeme,“ říkal po zápase Cartelli. Domácí ve druhé třetině šťastně snížili a od té chvíle nebylo znovu nic jasné. „Začal to být boj. Nešlo o žádnou řežbu, ale bylo to celkem tvrdé,“ mínil Cartelli.

Ten byl autorem druhé branky utkání. „Dostal jsem zpětnou přihrávku od Michala Straky, dal jsem si to z bekhendu na forhend, Libor šel trochu doleva, takže jsem vystřelil na vyrážečku do protipohybu. Myslím, že to nešlo chytit,“ usmál se Cartelli. Karlovy Vary však přesto dokázaly vyrovnat, ani výborný Roman Málek tomu nezabránil. “Ty góly byly trochu náhodné, občas se to prostě stane,“ krčil rameny Roman Málek. “Nejhůř mi bylo, když právě Vary vyrovnaly,“ dodal. Michal Straka však vzápětí parádně trefil skákající puk a Plzeň už vedení udržela.

Pořádně si vítězství vychutnalo i velké množství fanoušků modrobílých barev., kteří vytvořili svým miláčkům vynikající atmosféru. “Tohle jsem ještě nezažil. V Plzni jsou hodně dobří diváci a tohle se mi v Plzni moc líbí, je to hokejové město. Je úctyhodné, když na hokej chodí tolik lidí, i když se příliš nedaří. Plzeň je prostě hokejová bašta,“ poklonil se fanouškům Cartelli. Příznivce si pochvaloval i Málek, směrem k němu fanoušci několikrát provolávali „Zůstaň v Plzni, Romane!“. „Je to opravdu hezké, ale od půlnoci se musíme začít soustředit jenom na Vsetín,“ usmál se. „Nesmíme mu dát šanci a od začátku musíme být velmi aktivní,“ doplnil ho Cartelli. Stínem souboje byla jen pozápasová bitka obou táborů fanoušků, kterou musela řešit policie.