Ohlasy 32. kolo

Začátek nebyl ideální, postupně se naše hra ale zlepšovala, říká Filip Jansa

Škodovka bojovala do posledních vteřin, aby si z Pardubic zabalila na cestu nějaký bod, to se ale nepodařilo. Po vyrovnání Filipa Jansy ve třetí třetině měla Plzeň ještě další příležitosti, ty už ovšem v brance neskončily. Svému soupeři v konečném součtu podlehla 1:3.

Škodovka do utkání nevstoupila zle, leč do vedení šly nakonec Pardubice. Nakonec to byla i jediná trefa, která se urodila za dvě třetiny, před třetí periodou tak nadále měla Škoda šanci na dobrý výsledek. „Před zápasem jsme si říkali, že Pardubice hrají jednoduše, že nic nevypouští, navíc mají velmi šikovné útočníky, na jejich přechodové fázi to tak bylo krásně vidět. Ze začátku utkání to nebylo zcela ideální z naší strany. V kabině jsme si k tomu něco řekli a postupně se naše hra zlepšovala. Škoda, že se nám to nepovedlo ve třetí třetině celé otočit,“ mrzí Filipa Jansu.

Na startu posledního dětství se modrobílí dočkali vyrovnání. Poté svého soupeře i přehrávali, měli šance, tíženou druhou branku avšak již nevstřelili. „Možná jsme se vstřelenou brankou více uklidnili a začali jsme si i věřit. Chtěli jsme následně všechno tlačit do brány, což jsme i plnili, chybělo nám ale i štěstíčko, že se k nám puk poté lépe neodrazil, aby tam ještě něco spadlo,“ dodává plzeňský útočník.

Jedinou branku Západočechů zaznamenal právě Filip Jansa, který se trefil i ve druhém zápase na pardubickém ledě v letošní sezóně. „Popravdě ani nevím, zdali jsem ten gól vstřelil vůbec já. Moc jsem to popravdě neviděl, po nahození Kuby Lva jsem do toho bouchnul, ale nevím, zdali to bylo do puku, či hokejky obránce. Nicméně jsem za branku moc rád,“ říká závěrem Filip Jansa.

FOTO: HC Dynamo Pardubice.