Preview 32. kolo

Plzeň míří v rámci dohrávky na led lídra z Pardubic!

Tento hrací týden se indiáni vydají opět hned dvakrát mimo své prérie, první válečnou stezkou bude ta na led aktuálně nejlepšího extraligového celku.

32. kolo ONLINE: PARDUBICE vs. PLZEŇ od 18:00!


HC DYNAMO PARDUBICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

enteria arena, Pardubice
30. ledna 2024
32. kolo Tipsport extraligy

Od roku 2014 do roku 2019 se indiánům v Pardubicích dařilo, z jedenácti utkání pouze třikrát nebodovali a zaznamenali osm vítězství. Od té doby se ovšem karta obrátila. Modrobílí z devíti následujících výjezdů ani jednou nezvítězili a připsali si tři body. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Dynamo vloni zakončilo základní část na prvním místě a na stejné pozici se pohybuje i nyní. Náskok na druhou Spartu je již osmibodový, navíc mají Východočeši dva duely k dobru.

Klub přitom dokázal srdnatě bojovat i v Lize mistrů. Dokráčel až do čtvrtfinále, kde byl nad síly celek Lukko Rauma. Ten po vítězství na ledě Dynama 6:4 doma postup uhájil i přes nezdar 2:3.

Do kádru Východočechů se již na duel s Plzní vrací z hostování Tomáš Urban. Ten měl na severu Čech působit až do konce ledna, avšak situaci změnila marodka na straně Pardubic. Z Třince zase dorazil výměnou za Davida Ciencialu Richard Pánik a ze zámoří Libor Hájek. Ve Vítkovicích by ještě do středy měl hostovat Tomáš Vondráček. Největší změnou ale je jistě nucený odchod hlavního trenéra Václava Varadi s asistentem Alešem Krátoškou, jehož místo zaujal Marek Zadina s Petrem Sýkorou.

Bodově mužstvo táhne Lukáš Radil, který nasázel dvacet branek a přidal devatenáct asistencí. V zádech má Lukáše Sedláka s bilancí (19+19) a Tomáše Hyku (13+20). Mezi třemi tyčemi je jasnou jedničkou Roman Will s úspěšností zákroků necelých dvaadevadesát procent, parťák Milan Klouček je na hodnotě téměř 91.

Početní výhody Dynama jsou v celé soutěži nejproduktivnější, hra v oslabení pak osmá. Pouze Vítkovice posbíraly méně trestných minut, suma rozdaných hitů je pátá nejvyšší a zblokovaných střel desátá.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 5
HC Verva Litvínov 3
(1:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Söderlund (TS), 37. Holešinský (Rekonen, Mertl), 52. Schleiss (Houdek) – 14. Koblasa (Gut, Zygmunt), 31. Kudrna (O. Kaše, Baránek), 44. Jaks (Gut, Kudrna), 45. Hlava (O. Kaše), 60. Hlava (O. Kaše, Zile).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Laakso, Houdek, Piskáček (A) – Schleiss (C), Lev (A), Šiler – Holešinský, Mertl, Rekonen – Söderlund, Benák, Indrák – Hrabík, Jansa, Straka – Pour.


HC Dynamo Pardubice 3
Rytíři Kladno 1
(1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Hájek (Zohorna, Paulovič), 25. Radil (Paulovič, Kousal), 45. Paulovič (Kousal, Radil) – 24. Ticháček (Smoleňák, Klepiš).
HC Dynamo Pardubice: Klouček – D. Musil, Čerešňák, Kolář, Košťálek, Vála, Hájek, Švec – Pánik, Zohorna, Hyka – Paulovič, Kousal, Radil – Pavlata, A. Musil, Hrníčko – Mandát, Poulíček, Říčka.