Oficiální výstup ze setkání s fanoušky ze dne 31.1.2024

Vážení fanoušci HC ŠKODA Plzeň, na nedávném setkání s vámi dne 31.1. jsme měli příležitost sdělit několik důležitých informací týkajících se našeho klubu. Rádi bychom vám přiblížili hlavní události a rozhodnutí, která se na setkání probírali.

Začněme s odchodem Michala Houdka. Tento krok nebyl plánovaný, ale reakcí na nabídku od Pardubic. S potřebou pravého obránce v našem týmu, jsme se rozhodli přijmout tuto nabídku, která zahrnovala hráče Martina Bučka. Michal měl smlouvu pouze do konce sezóny, a tak jsme se rozhodli akceptovat výměnu po utkání v Pardubicích, což nám dalo jen krátký čas na komunikaci s fanoušky.

Dalším důležitým bodem byl odchod Dominika Pavláta. Přestože nebylo naším plánem prodat Dominika, nabídka, která se k němu dostala, ho přiměla k rozhodnutí odejít. Tuto situaci jsme se rozhodli využít k získání finančních prostředků, které můžeme investovat do hráčského kádru.

Kryštof Hrabík byl uvolněn do Sparty za finanční kompenzaci. Smlouvu měl pouze do konce sezóny. Přestože byl nabízen dalším týmům, nepřišla žádná protinabídka, která by nám vyhovovala.

Během přestupového období jsme projevili zájem o další hráče, ale bohužel se nám nepodařilo uzavřít dohody z různých důvodů. Jedna z nabídek byla pro nás neakceptovatelná, a tak jsme se rozhodli dát příležitost hráčům ze stávajícího kádru. Naše finanční situace a plány do budoucnosti jsou klíčovými prvky naší strategie. Rozpočet na letošní sezonu byl vyšší než v minulých letech a plánujeme další navýšení na nadcházející sezóny. Těší nás i zájem nových partnerů o spolupráci s naším klubem.Pro nadcházející sezónu máme podepsány čtyři rozdílové hráče, jejichž jména zůstávají tajemstvím. Probíhají jednání ohledně prodloužení smlouvy s Timem Söderlundem, ale rozhodnutí o jeho budoucnosti bude záviset i na jeho osobních okolnostech.

Závěrem bychom rádi vyjasnili některé dezinformace, které se objevily v médiích. Informace o přesunu Petra Zámorského do Sparty nejsou pravdivé, Petr má smlouvu i na příští sezónu.

Nicméně i přes tyto změny a výzvy, kterým čelíme, bychom rádi zdůraznili, že klub rozhodně nerezignuje na výsledek v této sezóně. Stále plánujeme a věříme, že máme potenciál dosáhnout úspěchů na ledě. Naše ambice zůstávají stejné: chceme se pokusit o postup z předkola play-off do čtvrtfinále a ukázat našim fanouškům, že jsme silným a konkurenceschopným týmem.

Děkujeme vám, za podporu a věříme, že společně dosáhneme společných úspěchů.

Klub HC ŠKODA Plzeň