Preview 48. kolo

Škoda míří na led Vítkovic!

Indiáni se tento hrací týden představí v obou případech mimo své prérie, první válečná stezka je zavede do Ostravy.

48. kolo ONLINE: VÍTKOVICE vs. PLZEŇ od 17:30!


HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

OSTRAVAR ARÉNA, Ostrava
23. února 2024
48. kolo Tipsport extraligy

Daleká cesta do Vítkovic pro Škodu často není bezvýznamná, za posledních deset utkání v Ostravě indiáni vybojovali jedenáct bodů, slavili čtyři výhry a v pěti případech bodovali. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Vítkovice loňskou základní část zakončily na druhém místě, avšak letos přišel doslova volný pád až na dno. Ovšem nyní se Ridera zvedá a již se vyškrábala na dělenou devátou pozici a boje o titul ji tak neminou.

Během zatím turbulentní sezóny odešel Peter Mueller do německého Wolsburgu, Vojtěch Lednický do Přerova na měsíční hostování, Jakub Stehlík a Matějové Přikryl a Pršík si vyřídili střídavé starty do Poruby, do Mladé Boleslavi odešel hostovat Petr Gewiese, Jan Káňa se vrátil do Olomouce a skončil i trenér Miloš Holaň. Mužstvo převzal plzeňský odchovanec Pavel Trnka, na pomoc mu přišli Yohann Auvitu z Francie, Patrik Zdráhal ze Švédska, Marcel Barinka z Německa, Jonáš Peterek z Finska, Rihards Bukarts ze Švýcarska a do konce ledna dorazil z Pardubic hostovat Tomáš Vondráček.

Bodově mužstvo táhne Dominik Lakatoš s bilancí dvanácti branek a sedmnácti asistencí, na záda mu dýchají Marek Kalus (8+13), třetím do party je obránce Stuart Thomas Percy (4+17). Mezi třemi tyčemi odchytal mnohem více minut Lukáš Klimeš s úspěšností zákroků téměř třiadevadesát procent, Matěj Machovský je naopak pod hodnotou 90.

Početní výhody Vítkovic jsou co do využití čtvrté nejlepší v celé soutěži, avšak hra v oslabení je devátá. Ridera posbírala nejméně trestných minut, suma rozdaných hitů je jedenáctá a zblokovaných střel naopak nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů
Rytíři Kladno 3
HC Škoda Plzeň 4pp
(1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 39. M. Procházka, 44. Smoleňák (Hejda, Ticháček), 56. Tralmaks (Klepiš) – 19. Zámorský (Lev), 58. Rekonen (Zámorský, Lev), 59. Holešinský (Zámorský), 63. Holešinský.
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Houdek) – Malák, Zámorský, Piskáček (A), Bučko, Laakso, Dujsík, Kvasnička – Holešinský, Indrák, Schleiss – Šiler, Mertl, Lev (A) – Pour (C), Benák, Rekonen – Matýs, M. Soukup, Jansa.


HC Vítkovice Ridera 4
HC Kometa Brno 0
(0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Barinka (P. Zdráhal), 39. R. Půček (Lednický, Prčík), 45. Claireaux (P. Zdráhal, Barinka), 52. Raskob (Peterek).
HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (C), Grman, Auvitu (A), Prčík, R. Jeřábek – Fridrich, Barinka, P. Zdráhal (A) – Ro. Bukarts, Krieger, Ri. Bukarts – R. Půček, Claireaux, Lednický – Peterek, Chlán, Přibyl.