Ohlasy 49. kolo

Druhá třetina nás pohřbila, tam jsme totálně vypli, mrzí Jana Schleisse

Ani na čtvrtý pokus letos indiáni na brněnskou Kometu nevyzráli. Dnes rozhodla druhá třetina, kde domácí třikrát udeřili. Po pěti zápasech na ledě soupeře se nyní přesune Škoda zpět na domácí led, plzeňských fanoušků se již nemůže dočkat ani Jan Schleiss.

Přestože konečný výsledek hovoří jasně pro domácí, tak začátek zápasu byl vyrovnaný. Škoda měla několik slibných šancí, puk za Furcha ale dostat nedokázala. „Myslím si, že první třetina z naší strany nebyla špatná, ta druhá nás nicméně pohřbila. Tam jsme zcela vypli, Kometa měla asi devět velkých šancí za sebou, čímž se i diváci více chytli, my jsme tam v tom brankáře nechali samotného. Poté jsme se do zápasu na startu třetí třetiny mírně vrátili, byl tam náznak, bohužel jsme nevyužili přesilovku a domácí si to posléze pohlídali,“ hodnotí zápas Jan Schleiss.

Jak již bylo řečeno, zápas rozhodla prostřední perioda, kde domácí odskočili do čtyřbrankového vedení. Plzni nepomohl ani oddechový čas. Má pro to plzeňský útočník nějaké vysvětlení? „Bohužel, kdybych to věděl, tak jsme s tím během zápasu něco udělali. My jsme zkrátka totálně přestali hrát, šlo to poté vše najednou, střídání po střídání, Kometa nám stále ujížděla po našich chybách, kdy jsme jim na modré čáře odevzdávali kotouče,“ dodává plzeňský kapitán.

Jedno malé pozitivum by se na dnešním dni přesto našlo. Díky prohře Mladé Boleslavi má Škodovka jistotu předkola play off. „To je pro nás jenom dobře po těch dvou nezdarech, kdy jsme se zcela rozsypali. Ve Vítkovicích jsme hráli dobře, jenom jsme nedali gól. Pro nás plus, když máme jistotu předkola, nyní máme na čem pracovat, abychom se na vyřazovací boje dobře připravili.

Soupeřem Plzně může být paradoxně i Kometa, se kterou letos Škoda nezískala ani bod. „Neumím si vysvětlit, proč nám Brno takto nesedí, bohužel nyní je taková série. Těžko říct, kdy s nimi zase budeme hrát. Pokud na ně ale narazíme v předkole, tak je určitě budeme chtít porazit. Můžeme všechny ubezpečit, že do žádné série rozhodně nepůjdeme předem prohraní,“ říká závěrem Jan Schleiss.

FOTO: HC Kometa Brno.