Ohlasy 51. kolo

Náš výkon šel nahoru, škoda brzké druhé branky, mrzí Jakuba Poura

Plzeňané mají za sebou poslední výjezd na led soupeře v základní části. Proti Hradci Králové Škoda bodovala ve všech třech předchozích utkáních, dnes ovšem všechny body zůstaly po prohře 1:3 na východě Čech. Jedinou branku indiánů vstřelil útočník Jakub Pour.

Jak utkání viděl střelec jediné plzeňské branky? „Určitě je škoda, že jsme tu dneska prohráli, za mě jsme odehráli kvalitní utkání. Šly nám nohy, dobře jsme forčekovali, navíc jsme měli spoustu šancí. Mrzí nás, že jsme brzy inkasovali druhý gól, poté co jsme vyrovnali. Nicméně oproti předchozím zápasům náš výkon šel nahoru, všichni doufáme, že v posledním zápase se již dobře naladíme na play off,“ praví Jakub Pour.

Plzeň dlouho v zápase držel brankář Milan Klouček, na jehož svatyni šlo téměř padesát střel. „Milan je kvalitní brankář, já ho navíc už znám z dřívější doby. Možná jsem ho s nadsázkou dneska nakopl, jelikož jsem ho při rozbruslení omylem trefil pukem do zad, tak mu to třeba mírně pomohlo (smích). Milan i Samuel jsou oba skvělí brankáři, věřím, že nás příští týden v play off podrží,“ nešetří slovy chvály na maskované muže indiánů.

Po čtyřiceti minutách Škoda v zápase prohrávala o jednu branku. Zkraje třetí části se povedlo srovnat, když se po několika odrazech prosadil právě Jakub Pour. „Měli jsme tam velký tlak do brány, snažili jsme se to před třetí třetinou zjednodušit a vše házet na bránu. Při mé brance se tam kotouč příhodně odrazil, takže mě stačilo jen trefit branku. Tohle jsou přesně ty situace, které nás mohou posunout, musíme i nadále hrát jednoduše,“ má jasno forvard Škody.

V základní části zbývá odehrát poslední 52. kolo, Škodovka má jistotu předkola play off, svého soupeře se nicméně dozví až v neděli večer. Tam je těžké si vybírat. Jsou tam čtyři týmy, které nadále bojují o první čtyřku. Horní část tabulky je v rozmezí pár bodů, takže to všechno jsou vyrovnané týmy, vybírat si úplně nemůžeme. Pro nás je nyní důležité zvládnout poslední zápas s Libercem, abychom se dobře naladili na play off a tam odevzdali maximum,“ uzavírá povídání Jakub Pour.

FOTO: Stanislav Souček.