Preview 51. kolo

Naposledy v základní části na válečnou stezku! Plzeň míří na led Mountfieldu

Modrobílí se představí mimo své prérie, na východě Čech završí venkovní zápasy letošní základní části Tipsport extraligy.

51. kolo ONLINE: MOUNTFEILD vs. PLZEŇ od 17:30!


MOUNTFIELD HK
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČPP Aréna, Hradec Králové
1. března 2024
51. kolo Tipsport extraligy

V posledních patnácti vzájemných duelech si vedou oba soupeři podobně. Plzeň slavila sedm výher, Mountfield osm. Základní hrací doba nerozhodla pouze dvakrát a byla to poslední dvě utkání - Škoda lépe zvládla nájezdy, Mountfield zase prodloužení Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Východočeši vloni základní část zakončili čtvrtí, aktuální umístění je ovšem až deváté a tým musí do předkola play off.

Klubem na podzim rezonoval nucený odchod gólmana Patrika Bartošáka. Začátkem listopadu přitom Hradečtí vyměnili i druhého gólmana se SaiPou, odešel Kiviaho a přišel Jan Lukáš. Do Bratislavy zamířil Ethan Werek, Radek Smoleňák zase do Kladna. Poté přišla výměna s Bruslaři, kam putoval Filip Pavlík, opačným směrem zase Martin Pláněk. Na pomoc dorazili i Giorgio Estephan a gólman Eetu Laurikainen z Finska. Na konci přestupového období odešel do Liberce Marek Zachar a opačným směrem zamířil Lukáš Pařík.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Oliver Okuliar, který nasázel třiadvacet branek a přidal devatenáct asistencí. V zádech má Jeremie Blaina (9+27) a Tomáše Pavelku (9+18). Mezi třemi tyčemi se vystřídalo již pět gólmanů. Patrik Bartošák s Lukášem Paříkem vytáhli úspěšnost zákroků na téměř dvaadevadesát procent. Jan Lukáš je přibližně o procent pozadu a pod hranicí 90 zůstali Henri Kiviaho i Eetu Laurikainen.

Početní výhody Mountfieldu jsou deváté nejproduktivnější, hra v oslabení je čtvrtá. Suma posbíraných trestných minut je v celé soutěži sedmá nejvyšší, ta rozdaných hitů nejnižší a zblokovaných střel třináctá. Průměrná domácí návštěva 4370 fanoušků na utkání je pak třetí nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 3
BK Mladá Boleslav 5
(0:2, 2:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 23. Pour (Laakso, Mertl), 34. Rekonen (Mertl, Kvasnička), 55. Zámorský (Indrák, Rekonen) – 7. Skalický (Pyrochta, Lantoši), 17. O. Roman (Lantoši), 49. Gardoň (Krivošík), 50. Lintuniemi (O. Roman, Lantoši), 59. Skalický.
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Klouček) – Malák, Zámorský (A), Kvasnička, Dujsík, Laakso, Bučko – Holešinský, Indrák, Schleiss (C) – Pour, Mertl, Rekonen – Straka, Benák, Matýs – Jansa, M. Soukup, Šiler.


HC Sparta Praha 4
Mountfield HK 1
(1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Kousal (Najman), 28. Buchtele (Kousal, Mikliš), 40. Harper (Lajunen), 59. Kousal (Mozík) – 24. Tamáši (Perret).
Mountfield HK: Laurikainen – Freibergs, Blain, Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Klíma, Jergl – Eberle, Estephan, Šťastný – Pavlík, Miškář, Zámečník.