Junioři před OF

Junioři startují play off! Trenér Pouska: Půjdeme podat co nejlepší výkon!

Mladí indiáni se po rozporuplném systému juniorské nejvyšší soutěže prodrali přes dvě skupiny na start vyřazovacích bojů, v osmifinále vyzvou na souboj Liberec.

Původně mělo letos DHL extraligu juniorů znovu hrát čtrnáct mužstev, nakonec ovšem na jaře roku 2023 bylo rozhodnuto, že přímý sestup Olomouce se konat nebude. Navíc oproti původním plánům postoupil i Přerov, který přitom v baráži neuspěl s Českými Budějovicemi. A všechny tyto tři týmy nyní čeká boj o udržení, do čtyřčlenné skupiny padl ještě Mountfield.

Indiáni naopak po nevydařeném vstupu do sezóny v první fázi do skupiny s jistou účastí play off nepostoupili, v té druhé ale již zaváleli a čeká je v prvním kole Liberec. Tedy předčasná repríza finále z roku 2022.

S Tygry se již Západočeši potkali v první fázi soutěže. Ze čtyř utkání se Škoda radovala až v posledním vzájemném měření sil, když uspěla 4:2, před tím padla 1:3, 1:2 a taktéž 2:4.

Severočeši právě v této skupině zaváleli a z prvního místa postoupili do nadstavby, ve které již měli zajištěn postup do play off. Ten indiánům naopak unikl po osmadvaceti zápasech o šest bodů.

Vyřazovací boje startují předkolem pro pátý až dvanáct tým. To se stejně jako čtvrtfinále i semifinále bude hrát na tři vítězná utkání, finále potom na čtyři.

V základní části DHL extraligy juniorů byl v dresu Škody nejpilnějším sběračem bodů Jakub Šiler, který zakončil svou bilanci na 39 zápasech a 66 bodech (36+20)! Stal se tak nejlepším střelcem DHL extraligy juniorů! V celkovém bodování skončil o pouhé čtyři kanadské body za vítězným Michalem Tomečkem z Olomouce, ten ale odehrál o sedmnáct utkání více! V zádech měl v Plzni Ondřeje Peška 49/48 (22+26) a Marka Soukupa (13+34). Bilanci bod na utkání stihl i dorostenec - šestnáctiletý Adam Benák 29/29 (8+21).

V brance indiánů se představilo hned čtveřice brankářů a všichni vykázali skvělá čísla - nad jednadevadesát procent! Nejvíce minut zvládl Jan Lokajíček s úspěšností zákroků 92,24%, což mezi všemi gólmany v lize stačilo na celkovou sedmou příčku. Druhý nejvyšší počet minut odchytal Daniel Jansa (91,49%), třetím do party byl Jonáš Bašta (91,03%) a čtvrtým Štěpán Houdek (91,98%).


Osmifinále play off juniorů 2023/24

Čtvrtek 7.3.2024 Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň od 16:00
Pátek 8.3.2024 Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň od 16:00
Pondělí 11.3.2024 HC Škoda Plzeň vs. Bílí Tygři Liberec od 17:00
Úterý 12.3.2024 HC Škoda Plzeň vs. Bílí Tygři Liberec od 17:00 (případně)
Pátek 15.3.2024 Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň od 17:00 (případně)


Trenér Martin Pouska
Pane trenére, jak zhodnotit celkově základní část?
Do sezóny jsme nevkročili moc dobře, měli jsme vcelku nový a mladý tým. Trvalo několik týdnů, než si hráči zvykli na herní principy a požadavky nás - trenérů. Přesto jsem odehráli spoustu velmi kvalitních zápasů, jenže jsme je nedokázali dotáhnout do vítězného konce a darovali jsme tak soupeřům body, což nás v samotném závěru stálo to nejméně chtěné - hrát skupinu o účast v play off. V této části sezóny jsem ovšem zvládli vstup o dost lépe, kde jsme se celou dobu drželi na prvním/druhém místě s Pardubicemi.

Nyní vás v předkole čeká osmifinále play off...
Liberec - náš aktuální soupeř - je velmi disciplinovaný v herním systému, převážně v obraně. Nečeká nás nic lehkého. To jsme však okusili již v první části sezóny ve vzájemných duelech. My se na ně samozřejmě opět co nejlépe připravíme a půjdeme podat co nejlepší výkon a zajistit si tak čtvrtfinálové boje.

Pane trenére, děkujeme za rozhovor, ať se daří!