Ohlasy 52. kolo

Zapomenout co bylo, v play off chceme něčeho dosáhnout, říká odhodlaně Jan Schleiss

Poslední utkání základní části indiánům nevyšlo dle představ, Liberci podlehli 3:6. Nyní se ale vše maže a začíná zcela nová soutěž.

Škodovka na svém ledě v posledním kole základní části nestačila na Liberec. O všem prakticky rozhodla druhá třetina, kde Bílí Tygři vstřelili hned pět branek. V poslední periodě už jen Plzeň kosmeticky upravila na 3:6. „Myslím si, že jsme měli dobrý vstup do utkání, po dvaceti vteřinách jsme mohli jít do vedení, místo toho jsme ale brzy dostali gól. Pro druhou třetinu nemám vůbec vysvětlení, tam jsme vypadali hrozně. Darovali jsme jim spoustu šancí, byl tam hrozný chaos. Pro nás byla povinnost to nezabalit, jsem rád, že jsme je alespoň ve třetí třetině zmáčkli a dali nějaké branky,“ hodnotí duel Jan Schleiss.

Plzeň po základní části skončila na dvanáctém místě, stejně jako minulý rok. Jak by zhodnotil první část sezóny kapitán týmu? „Měli jsme tam velké výkyvy nahoru dolů. Když to v určitou část vypadalo, že bychom se mohli pohybovat v klidném středu, tak jsme měli opět výbuch, několik zápasů jsme prohráli a zase jsme byli dole. Křivka výkonnosti létala ze strany na stranu, bohužel čím to bylo, to nevíme,“ mrzí Schleisse.

Na svého prvního soupeře pro vyřazovací boje si musela Plzeň po dnešním zápase ještě počkat. Až samostatné nájezdy v Olomouci určily, že si Plzeň v předkole zahraje s Litvínovem. „Já jsem to vůbec nesledoval, hned po zápase jsem šel do posilovny. Až potom mi kluci řekli, že jdeme na Litvínov. Musíme se na ně dobře připravit a jet tam ve středu vyhrát. Ono to je stejně zbytečné, kdyby člověk více řešil s kým bude hrát. Vybírat si nemůžeme,“ dodává plzeňský útočník.

A jaký bude Litvínov soupeř? „Určitě mají svojí sílu, ale to v play off mají všichni. Jsou tam šikovní hráči, avšak ty my máme taky, jen je musíme nyní v sobě probudit. Na stadionu je nicméně malé hřiště, tak by se mohl hrát rychlý hokej. Poslední týdny se všechna mužstva již připravovala na play off, teď to přichází, jistě se bude hrát urputný hokej. Je to vrchol sezóny, tak je potřeba zapomenout co bylo, chceme totiž něčeho dosáhnout,“ říká odhodlaně Schleiss.

V podobné situaci byli modrobílí i v minulé sezóně. Po špatném konci v základní části šli na pátý Liberec, o vítězi rozhodlo nakonec až prodloužení v pátém rozhodujícím zápase. „Je pravda, že minulou sezónu jsme byli v podobné situaci. Ve druhém zápase jsme se chytli a najednou všichni koukali. V play off se může stát cokoliv, viz vloni proti Liberci. V posledním zápase jsme tam vedli o tři branky, ale nakonec jsme vypadli. Vyřazovací boje jsou hodně o hlavě,“ říká závěrem Jan Schleiss.

FOTO: Roman Turovský.