Preview 52. kolo

Konec základní části! Plzeň hostí Liberec

Indiáni mají před play off před sebou již jen poslední duel, ve svých prériích se pokusí ulovit Tygry.

52. kolo ONLINE: LIBEREC vs. PLZEŇ od 16:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
3. března 2024
52. kolo Tipsport extraligy

Díky jarní sérii předkola play off spolu v loňské a letošní sezóně oba celky odehrály dvanáct zápasů. Hned v polovině případů základní hrací doba nerozhodla, celkem se indiáni radovali čtyřikrát. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Tygři vloni zakončili základní část na pátém místě, aktuální umístění je až sedmé a již nyní je jisté, že do bojů o postupovou čtyřku Tygři zasáhnout nemohou. Přitom ještě před pár zápasy vše vypadalo dobře, avšak poté Severočeši ztratili domácí duel s Vítkovicemi, ve kterém vedli 3:0 a v minulém kole v přímém souboji nestačili na Kometu, od které před vlastním publikem schytali půltucet branek.

V průběhu ročníku odešel na hostování do konce ledna do Zvolena Miroslav Mucha a Jakub Dvořák nabral směr zámoří. Naopak z Olomouce přišel Lukáš Galvas, střídavé starty si pod Ještěd vyřídil Maximum Žukov a dorazil také z Litoměřic Lukáš Pařík. Ten ovšem v závěru přestupového období zamířil za Marka Zachara do Mountfieldu.

Bodově mužstvo nejvíce táhne Tomáš Filippi, který nasázel pětadvacet branek a přidal pětatřicet asistencí. V zádech má Jakuba Rychlovského (25+20), třetím do party je Adam Najman (12+32). Mezi třemi tyčemi odchytal nejvíce minut Daniel Král s úspěšností zákroků přes jednadevadesát procent, bývalý parťák Lukáš Pařík je přibližně o procento zpět a Dávid Hrenák je již pod hranicí 90%.

Početní výhody Liberce platí v celé soutěži za deváté nejproduktivnější, hra v oslabení je na tom prakticky stejně - je osmá. Suma posbíraných trestných minut je naopak druhá nejvyšší, rozdaných hitů sedmá a zblokovaných střel zrovna tak.


Výsledky posledních zápasů
Mountfield HK 3
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 17. Kev. Klíma (Okuliar), 48. R. Pavlík, 60. Okuliar – 43. Pour (Malák, Bučko).
HC Škoda Plzeň: Klouček (Hlavaj) – Laakso, Zámorský (A), Malák, Bučko, Kvasnička, Dujsík – Holešinský, Mertl, Schleiss (C) – Šiler, Jansa, Rekonen – Pour, Benák, Indrák – Straka, M. Soukup, Matýs.


Bílí Tygři Liberec 4
HC Kometa Brno 6
(0:2, 3:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 21. A. Najman (Flynn, Rychlovský), 26. Rychlovský (A. Najman), 40. Filippi (Flynn, Melancon), 57. Hawryluk (A. Najman, Rychlovský) – 7. Zaťovič (Cingel), 11. Kollár (Pospíšil), 30. Moses (Kollár), 52. Marcinko (Cingel, Zbořil), 54. Moses (Kollár), 59. Flek (Holland, Cingel).
Bílí Tygři Liberec: Hrenák (D. Král) – McCoshen, Melancon, Galvas, Knot, Ivan, Budík, Derner – Bulíř (A), Filippi (A), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Flynn – Birner (C), Vlach, Hawryluk – Kel. Klíma, Šír, Zachar.