Ohlasy PK3

Nechali jsme na ledě všechno, bohužel to nestačilo, mrzí Milana Kloučka

Je dobojováno, Škoda prohrála i třetí zápas předkola, což znamená, že do čtvrtfinále postoupil Litvínov. Akcie plzeňského týmu držel ve třetím duelu dlouho brankář Milan Klouček, avšak nakonec rozhodl kotouč, který v prodloužení propadl do jeho sítě.

Škoda se na domácím ledě dostala velmi rychle do vedení, avšak na plzeňský gól hosté bleskově odpověděli. Rozhodující trefa přišla až v šestnácté minutě v prodloužení. „V play off to je tak, že vždycky rozhodují maličkosti. Dneska to bylo o jednom rozhodujícím gólu, ten bohužel dal v prodloužení Litvínov. Nechali jsme na ledě všechno, bohužel to nestačilo,“ mrzí Milana Kloučka.

Oba brankáři podávali po celý zápas fantastický výkon. Modrobílí mohli rozhodnout v závěru normální hrací doby, avšak pětiminutovou přesilovou hru nevyužili. „Určitě to byl klíčový moment. Přesilové hry a oslabení vždy rozhodující zápasy ve vyřazovacích bojích, takže velká škoda. Oni naopak ji pak se štěstím využili, Jurčík to chtěl vystřelit nahoru, puk mu bohužel sjel a mě kotouč propadl do sítě,“ praví se smutkem gólman indiánů.

Severočeši předkolo zvítězili v poměru 3:0, co podle maskovaného muže rozhodlo ve prospěch soupeře? „Musím říct, že Litvínov nás moc nepouštěl před bránu, Matěj Tomek si výborně sbíral kotouče. Šance jsme měli, bohužel produktivita byla slabší, dnes jsme opět dali pouze jeden gól. Možná nám chybělo i trocha štěstí, nicméně abych byl spravedlivý, tak si myslím, že Litvínov má v letošní sezóně velmi kvalitní tým a v sérii jsme tahali za kratší konec,“ dodává.

Západočeši tak sezónu zakončili, stejně jako v minulém roce, na dvanáctém místě. Nebyl jsem tady celou sezónu, ale za mě jsme neodehráli špatné zápasy. Některé byly horší, některé lepší, ale rozhodně jsme jich měli vyhrát více. Dvanácté místo nemůže být důvod, aby bylo co oslavovat. Ze série s Litvínovem ovšem můžeme odejít se vztyčenou hlavou. Chtěli jsme pro skvělé diváky vyhrát alespoň jeden zápas, bohužel to nevyšlo. Musíme poblahopřát soupeři,“ říká závěrem Milan Klouček.

FOTO: Roman Turovský.