Z9 před play off

Devítka opanovala nadstavbu a rozehraje osmifinále! Trenér Pejchar: Budou rozhodovat detaily

Mladí indiáni mají za sebou extraligovou základní část i nadstavbu, nyní se již svěřenci kouče Pejchara chystají na play off.

V první fázi soutěže se všechny celky rozdělily do tří skupin, na Plzeň čekal Chomutov, Kladno, Litvínov, Wolves, České Budějovice, tradiční západočeské derby s Karlovými Vary a perličkou byl rakouský Salzburg. Další dvě skupiny tvořily: Liberec, Mladá Boleslav, Pardubice, Mountfield, Slavia Praha, Tábor, Sparta Praha a Havlíčkův Brod, uskupení Východ zase: Třinec, Vítkovice, Kometa Brno, Jihlava, Warriors Brno, Vsetín, Zlín a Šumperk.

Škoda nakonec vybojovala co do počtu nasbíraných bodů celkově třetí pozici. Skončila dva body za karlovarskou Energií a šest za celkovým nejlepším sběračem bodů z Brna. S ním se indiáni nepotkali, se západočeským rivalem vybojovali sedm bodů z dvanácti možných.


Tabulka skupiny A

Pořadí Tým Skóre Body
1. HC Energie Karlovy Vary 138:81 69
2. HC Škoda Plzeň 151:65 67
3. Banes Motor ČB 93:95 45
4. Piráti Chomutov 88:85 44
5. EC Red Bull Salzburg 116:104 43
6. Pilsen Wolves 77:101 31
7. Rytíři Kladno 86:155 24
8. HC Verva Litvínov 67:130 13


Po úvodní porci osmadvaceti kol první čtyři celky z každé skupiny postoupily do nadstavby. Těchto dvanáct mužstev již mělo jistou účast v play off a územně se rozdělily na dvě skupiny po šesti a bez započítání výsledků z první části se každý s každým popasoval dvakrát. Indiáni si vedli tentokrát ještě lépe, svou skupinu opanovali a ani ve druhé neposbíral nikdo více bodů!

Nyní již následuje play off startující od osmifinále. To se stejně jako čtvrtfinále a semifinále odehraje na dva vítězné duely s tím, že se začíná na ledě hůře postaveného týmu. Finále se pak odehraje na tři vítězné souboje.

V prvním kole na modrobílé čekají Vítkovice, které v první fázi soutěže skončily o bod páté a musely si tedy účast ve vyřazovacích bojích vybojovat ve skupině o udržení. Postup jim ukradla vítězná Kometa, druhý Třinec, třetí Jihlava a čtvrtý Zlín. V nadstavbě Ridera skončila za vítězným Mountfieldem a před Vsetínem, Warriors Brno, Šumperkem a Havlíčkovo Brodem.


Tabulka skupiny nadstavby D

PořadíTýmSkóreBody
1.HC Škoda Plzeň56:2724
2.Bílí Tygři Liberec35:3222
3.HC Energie Karlovy Vary32:2817
4.BK Mladá Boleslav33:2515
5.Banes Motor ČB32:3612
6.Piráti Chomutov21:610


Kompletní rozpis duelů ZDE!


Trenér Tomáš Pejchar
Pane trenére, jak zhodnotit nadstavbu?
Celá nadstavba přinesla velice kvalitní utkání. Měli jsme tam pár zápasů, ve kterých jsme z mého pohledu tahali za kratší konec, ale podařilo se nám je nakonec vyhrát, což také svědčí o dobrém charakteru týmu. Play off je úplně jiná soutěž a nedá se spoléhat jestli jste nasazení jako první. Všechno se maže a budou rozhodovat detaily a momentální forma.

Jak moc si ceníte, že jste nadstavbu opanovali?
Já jsem především rád, že jsme po celou sezónu hráli ve vyšších patrech tabulky. A že jsme skončili v nadstavbě první je takový bonus.

Soupeřem pro vás v prvním kole jsou Vítkovice. Co víte o soupeři, se kterými jste se v soutěži nepotkali?
Hráli jsme s nimi na vánočním turnaji v Pardubicích, kde jsme vyhráli 4:2, ale utkání bylo velmi vyrovnané. Očekávám velmi těžkého soupeře. Vítkovice nepostoupily do nadstavby o pouhý bod, takže rozhodně to není slabý soupeř.

Muže byt problém i dlouhá cesta? A jak vnímáte nebezpečný systém, že jako jako vítěz celé nadstavby paradoxně začínáte venku?
Uděláme maximum, abychom byli dobře nachystaní. Cesta je pro oba týmy stejná, na to se nebudeme vymlouvat. Systém byl dopředu dán a to, že začínáme venku prostě tak je... Horší je, že se do systému extraligy 9.tříd sahá a mění se na úplném konci sezóny... Narážím tím na zrušení "baráží" a rozšíření... Tohle je vážně špatné řešení a načasování. Hokejovému prostředí tyhle změny v průběhu rozjeté sezóny určitě nepomohou.

Pane trenére, děkujeme za rozhovor, ať se daří!