Dorost před play off

Dorostu začíná cesta play off! V osmifinále vyzve Přerov!

Základní část Extraligy dorostu je u konce. Plzeň, která je stále úřadujícím vicemistrem, celkově skončila na sedném pozici a prvním soupeřem Škodovky bude v osmifinále Přerov. Pojďme si nyní dlouhodobou část společně připomenout.

Pojďme se nejprve zaměřit trošku na statistiky. Hned dva hráči dokázali na své konto posbírat 55 bodů. David Slačík během 41 duelů zaznamenal 19 branek a 36 asistencí, Matěj Tománek měl bilanci 21+32. Jen o bod méně zaznamenal Matyáš Úbl, ten ovšem odehrál oproti svým spoluhráčům nejméně zápasů. Nejlépe bodujícím obráncem byl Ben Reisnecker, který posbíral 38 bodů, člen stříbrné olympijské výpravy vstřelil tři branky a osmnáct jich připravil.

Nejlepším střelcem týmu Michala Straky byl se 24 trefami Matyáš Úbl. Mezi asistencemi kraloval jeho spoluhráč z první úderné formace David Slačík (36 asistencí). "Zlým" mužem modrobílého celku se stal Matouš Mašek, kterému chyběla jedna trestná minuta do rovné stovky. Naopak obránce František Hanzlík, syn Jiřího Hanzlíka, posbíral za celou základní část pouze tři fauly. V kategorii +- byl nejlepší bek Matouš Mašek se 21 kladnými body.

V brankovišti nejvíce duelů odchytal Eliáš Poustka, který nastoupil do 23 duelů s procentuální úspěšností nad devadesát procent. Rovným dílem si utkání rozdělily Štěpán Houdek a František Šátava. První jmenovaný nastoupil do brankoviště ve dvanácti případech, Šátava v jedenácti. Houdek nicméně odchytal dalších osm duelů za juniorku. Jeden zápas ještě odchytal Lukáš Pavlis. Ani jeden z brankářů nedokázal vychytat čisté konto.

CELKOVÉ STATISTIKY NAJDETE ZDE.

To je ovšem vše již minulost, nyní startuje vrchol sezóny - play off! A Škodovka má jistě na co navazovat. Před dvěma lety se totiž plzeňští dorostenci stali mistrem ligy, když parta okolo Adamů Benák s Titlbachem porazili ve finále pražskou Spartu 4:2 na zápas. Šesté utkání dospělo až do prodloužení, kde zlatý gól vstřelil tehdy čtrnáctiletý Benák. I minulý rok patřili Plzeňané k favoritům ligy a svůj potencionál začali pozvolna naplňovat. Jejich cesta nakonec skončila až ve finále, kde svěřenci Jiřího Hanzlíka nestačili na Třinec.

Letošním prvním protivníkem v play off bude moravský Přerov, se kterým se v nadstavbové části Plzeň dvakrát utkala. Nejprve krátce po novém roce se hrálo na západě Čech a indiáni zvítězili 5:2. Lvím podílem se na zisku tří bodů podílela druhá formace ve složení Fodor - Maxa - Tománek, která dohromady v utkání posbírala jedenáct kanadských bodů. V polovině února se následně hrálo na druhém konci republiky a i v tomto případě slavili domácí. Po dvaceti minutách vedla Škoda o dvě branky, leč Přerovu dokonale vyšla druhá třetina, kde vstřelila čtyři branky a ztrátu Škoda již nedostihla.

Osmifinále, neboli předkolo play off se hraje na dva vítězné zápasy. Začíná se ve středu 13. března na ledě soupeře, v pátek 15. března se hraje od 17:00 v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně. V případě, že se série nerozhodne, rozhodující třetí duel by se hrál rovněž v Plzni, v sobotu od 13:00.

Držme společně palce budoucím plzeňským nadějím. Škodovka do toho!

FOTO: Jindřich Jager.