Osmáci před SF

Osmáci rozehrají semifinále! Trenér Benák: Těšíme se, pro kluky jsou to první zkušenosti s play off vůbec

Mladí indiáni napodobili všechny ostatní kategorie Plzně a rovněž se probojovali do vyřazovacích bojů. Ale pozor! Měli to nejtěžší - ve své kategorii totiž hrají jen čtyři nejlepší!

Z pětapadesáti účastníků soutěže totiž do play off postoupili pouze vítězové nadstaveb - začínáme tedy play off až semifinálovými bitvami. Cesta až k nim ale byla opravdu dlouhá.

Vše začalo sedmi základními skupinami po sedmi účastnících a jednou po šesti. Pouze tři nejlepší z každého uskupení mohlo dál pomýšlet na boje o titul, všech čtyřiadvacet mužstev totiž postoupilo do čtyř nadstaveb po šesti účastnících. A tady teprve šlo do tuhého, do play off totiž postupoval pouze vítěz!

Kromě Plzně ještě Mountfield, Kometa a Vítkovice. Indiáni přitom do této fáze vstoupili dvěma porážkami v úvodních čtyřech kolech, ale předvedli mocný finiš. Slavili šest výher v řadě a především ta poslední s Energií byla ve znamení přímého souboje o postup do bojů o titul.

Samotné semifinále, které se hraje na dva vítězné zápasy, startuje v pátek pátého dubna na ledě Mountfieldu od 17:15 hod., následně se hraje v Plzni na Malé hale od 16:30 v neděli sedmého dubna. Případný rozhodující duel série je naplánován opět na východě Čech ve středu desátého dubna od osmnácti hodin. Ve druhém semifinále se utkají Kometa Brno a vítkovická Ridera.


Nadstavba A

Pořadí Tým Skóre Body
1. HC Škoda Plzeň 125:77 30
2. HC Slavia Praha 151:98 26
3. HC Energie Karlovy Vary 94:89 23
4. HC Litvínov 96:80 21
5. Piráti Chomutov 102:114 14
6. IHC Králové Písek 87:197 4

*Energie s Pískem již poslední duel neodehrála



Trenér Václav Benák
Pane trenére, jak byste zhodnotil základní část a nadstavbu?

Dlouhodobou fázi jsme měli jako na houpačce - po výborné přípravě, kde jsme vyhráli dva kvalitně obsazené turnaje v Olomouci i Pardubicích, jsme vstupovali do začátku základní části v hodně okleštěné sestavě vinou dlouhodobých zranění. Až na poslední chvíli se nám povedlo vměstnat mezi postupovou trojici se Slavií a Říčany do nástavby. Tam jsme se připojili opět k Pražanům, Karlovým Varům, Chomutovu, Litvínovu a Písku a pouze vítěz postupoval do závěrečné čtyřky play off. Celou nadstavbu jsme se přetahovali s Energií a Slavií o prvenství, až na samém závěru se nám těmto soupeřům povedlo bodově odskočit a skupinu vyhrát.

Nehráli jste nyní prakticky dva týdny, nebude to nevýhoda?
Sice jsme teď čtrnáct dnů nehráli soutěžní zápas, ale na druhou stranu jsme mohli doléčit šrámy i nějaké nemoci, odpočinout i něco potrénovat. Jestli to byla nevýhoda nebo výhoda? To se ukáže.

Jaký bude Mountfield soupeř?
S Hradcem Králové jsme se potkali letos jen jednou - v létě na turnaji v Olomouci. Tedy ještě před sezónou. Co jsem měl teď možnost Mountfield vidět ve dvou posledních jejich zápasech, tak musím říct, že je to výborný tým. Ne náhodou se čtyři nebo pět jejich hráčů dostalo do závěrečné nominace krajského výběru na mistroství krajů o rok staršího ročníku.

Jak se těšíte na play off, přeci jenom v této kategorii to není obvyklé?
Samozřejmě se na play off moc těšíme. Sám jsem zvědavý, jak to kluci budou zvládat - přece jenom to pro ně bude první zkušenost s play off vůbec.

Pane trenére, děkujeme za rozhovor, ať se daří!