Winter Hockey games 2024

Indiáni se i v dalším extraligovém ročníku představí pod širým nebem!

Zápasy pod širým nebem jsou vždy hokejovým svátkem. Plzeňskému klubu se navíc již potřetí během poměrně krátké doby podaří si ho prožít přímo na ledě.

Klub HC Škoda Plzeň dojednal podmínky ohledně Winter Hockey Games 2024 a začátkem prosince se tak znovu objeví pod širým nebem. V polovině února se modrobílí představili kousek za státními hranicemi. V německém Klingenthalu se v rámci západočeského derby postavili karlovarské Energii a pod skokanským můstkem zaváleli. Již v první minutě střetnutí otevřel střelecký zápis Miroslav Indrák a Škoda nakonec dokráčela k pohodlnému vítězství 5:2. Více o utkání ZDE!

Druhý zážitek Západočechů se odehrál na začátku roku 2016. I tehdy šla do vedení Plzeň, leč to byla Kometa, která doma nakonec zvítězila 5:2. Více o utkání ZDE!

Nyní čeká na Škodu pražská Letná. Zde na ploše téměř 10 000 metrů čtverečních vyroste hokejové kolbiště pro další neopakovatelné zážitky. Od pátého do osmého prosince se zde odehraje hned pět střetnutí! Vše odstartuje doslova bratrský souboj mezi českými a slovenskými univerzitními celky. O den později v pátek šestého prosince jde již do akce Škoda, která se popasuje s jihočeským Motorem! Cenové rozmezí je stanoveno od 590 Kč až po 2 990Kč. Kapacita je připravena pro více než 16 000 fanoušků!

PERMANENTKÁŘI POZOR!

Prvních 1 500 z vás, kteří si zakoupí permanentku na sezónu 2024/2025 do 15. 6. 2024, získávají automaticky vstupenku na utkání s Motorem pod širým nebem zdarma! Před začátkem sezóny vám přijde email ohledně informací k Winter Classic s případnou vstupenkou. Permanentku zakoupíte ZDE. Více informací o permanentních vstupenkách ZDE. V případě, že se utkání Winter Hockey Games neuskuteční (například kvůli nepříznivému počasí), odehrajeme duel doma v LOGSPEED CZ Aréně.


VSTUPENKY ONLINE V PRODEJI ZDE

Následovat bude utkání slovenské nejvyšší soutěže, následně duel Sparty a brněnské Komety a vše završí unikátní zápas legend českého hokeje a světových hvězd.

Na Letné vyroste o prvním adventním víkendu hokejový areál o rozloze 10 000 m2, u rozlehlých tribun budou připraveny dvě obrovské LED obrazovky a diodový prstenec pro prezentaci partnerského plnění. Chybět nebude prostorná fanzóna, v níž bude pro fanoušky každý den připravena velkolepá show, včetně hudebních vystoupení známých českých a zahraničních interpretů před každým utkáním (v ceně vstupenky).


Program Winter Hockey Games 2024
Čtvrtek 5.12.2024: Univerzitní hokej

Pátek 6.12.2024: Tipsport extraliga HC Škoda Plzeň – Banes Motor České Budějovice

Sobota 7.12.2024: Tipos extraliga a Tipsport extraliga HC Sparta Praha – HC Kometa Brno

Neděle 8.12.2024: Souboj legend Česko versus Výběr světa


OHLASY

Martin Straka, generální manažer HC Škoda Plzeň: „Utkání pod širým nebem jsme si vyzkoušeli celkem nedávno v derby proti Karlovým Varům, které se nám podařilo zlomit na svoji stranu. Pár kluků v kabině vtipkovalo, že bychom měli hrát častěji pod otevřenou střechou. Akce přitáhla spoustu fanoušků, kteří vytvořili výjimečnou atmosféru. Velmi se na to těšíme a věřím, že budeme hrát opět před skvělou kulisou."

Jan Šmucler, spolumajitel a předseda představenstva HC Škoda Plzeň: "Moc se na akci těšíme! Klingenthal se nám velmi líbil. Takto ojedinělé utkání ve spojení s tradičním soubojem s Motorem, které se vždy odehrává ve skvělé atmosféře, bude opět obrovským zážitkem. Hlavní rozdíl oproti minulému zápasu pod širým nebem vnímáme v tom, že tentokrát budeme nastupovat jako domácí tým. To znamená, že prvních 1500 fanoušků, kteří si zakoupí permanentku do 15.6., dostanou vstupenku na toto utkání zdarma."

Jiří Veber, asistent trenéra HC Škoda Plzeň: "Pepa Jandač už má zkušenosti se zápasem pod širým nebem, já nikoliv. Sám jsem na to velmi zvědavý a těším se na tuto zkušenost. Víme, že to bude show, ale zároveň nesmíme zapomenout, že se stále jedná o extraligové utkání, na které se musíme důkladně připravit. V Plzni je skvělá kulisa a věřím, že nám fanoušci vytvoří skvělou domácí atmosféru."

Jan Schleiss, hráč HC Škoda Plzeň: „Pro hráče jsou podobné akce vždy hokejovým svátkem. Utkání v Klingenthalu mělo skvělou atmosféru a moc jsme si to užili. Je pravda, že druhé utkání pod širým nebem v jednom kalendářním roce je nevídané. My proto budeme chtít navázat na skvělý výkon z Německa a opět urvat vítězství na svoji stranu"

Martin Loukota, ředitel APKLH: "Zápasy pod širým nebem jsou příjemným zpestřením extraligy a jsme rádi, že kluby se k jejich organizaci staví pozitivně. O prosincových Winter Hockey Games jsme s pořadatelskou agenturou jednali několik měsíců – i proto, že projekt zahrnuje hned tři země, není koordinace úplně jednoduchá. Každopádně jsem rád, že se nám vše povedlo dotáhnout do úspěšného konce a věřím, že fanoušci si úvodní prosincový víkend na Letné užijí.”