KVA - PLZ

KVA - PLZ 2:5 - Derby je naše! Škodovka opanovala zápas pod širým nebem!

Winter Classic? To je celosvětový fenomén! Každý rok se odehraje několik zápasů pod širým nebem, letošní rok se to týkalo i plzeňských indiánů. V rámci Hockey Outdoor Triple games vyzvali na doskočišti skokanského můstku v německém Klingenthalu Energii Karlovy Vary.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

2:5
1:1, 0:2, 1:2

Branky a nahrávky: 3. Kružík (Dlapa), 51. Bartejs (Jiskra) – 1. Indrák (Holešinský), 28. Holešinský (Schleiss), 33. Schleiss, 43. Lev (Holešinský, Schleiss), 46. Laakso.
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:5, 2:5.

Rozhodčí: Hradil, Šindel – Gerát, Hynek.

vyloučení
4:4
Využití
1:1
V Oslabení
0:1
střely na branku
31:40
Zblokované střely
17:26
Hity
13:9
Vhazování
31:20
Diváci
13000

HC Energie Karlovy Vary

Frodl (Habal) – Bartejs, Huttula, McFadden, Stříteský, Mikyska, Havlín, Dlapa – Jiskra, Černoch (C), O. Procházka – Rachůnek (A), Gríger, O. Beránek (A) – Kangasniemi, Hladonik, Koffer – Váňa, Kofroň, Kružík.

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Klouček) – Malák, Zámorský, Piskáček (A), Bučko, Laakso, Dujsík, Kvasnička – Holešinský, Indrák, Schleiss (C) – Šiler, Mertl, Lev (A) – Pour, Benák, Rekonen – Matýs, M. Soukup, Jansa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 60 32 2 30 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 0 2
Martin Bučko 0 0 0 2 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 1 0
Adrián Holešinský 1 2 3 1 0
Miroslav Indrák 1 0 1 1 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Aleksi Laakso 1 0 1 1 0
Jakub Lev 1 0 1 1 0
Daniel Malák 0 0 0 0 2
Ondřej Matýs 0 0 0 0 2
Tomáš Mertl 0 0 0 2 0
Jan Piskáček 0 0 0 2 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 1 2 3 2 0
Marek Soukup 0 0 0 0 2
Jakub Šiler 0 0 0 1 0
Petr Zámorský 0 0 0 0 0

komentář

Plzeň měla raketový nástup do zápasu. Již po třiceti vteřinách Adrián Holešinský našel na pravé straně volného Miroslava Indráka, který střílel do téměř odkryté klece. Ve třetí minutě ovšem bylo bleskově srovnáno. Daniel Kružík se dostal do brejku na pravém křídle a přesnou ranou k tyči srovnal účty. Škoda si posléze zahrála početní výhodu, všechny střelecké pokusy nicméně zastavil Frodl v bráně. Na druhé straně zkoušel prostřelit Hlavaje Bartejs, neujala se však ani dorážka Kofroně. Filip Koffer už byl následně opravdu velmi blízko, maskovaný muž indiánů ovšem vytáhl ze své sbírky famózní zákrok lapačkou. V závěru první třetiny hrála početní výhodu i Energie, skóre se však nezměnilo, po dvaceti minutách tak platil nerozhodný stav 1:1.

Zkraje prostředního dějství se hrál vyrovnaný hokej, vše se pokoušel změnit Joon Huttula, proti němu ale znovu skvěle zasáhl Hlavaj svou lapačkou. Na startu 28 minuty šla naopak podruhé v zápase do vedení Škoda. Jan Schleiss se neukvapil v útočné třetině, předložil parádní přihrávku před volnou bránu Adriánovi Holešinskému, který to měl, jak na zlatém podnose. Krátce za polovinou zápasu mohly Vary srovnat, místo toho ale udeřili indiáni potřetí, navíc ve vlastním oslabení. Špatnou rozehrávku si pro sebe uzmul Jan Schleiss, který dostal puk opět za Frodla. Holešinský se pokoušel záhy ještě zvýšit plzeňské vedení, to se mu ovšem nepovedlo, po čtyřiceti minutách tak vedli Plzeňané 3:1.

Škodovce vyšel parádně vstup i do závěrečného dějství. Jakub Lev dostal ukázkovou přihrávku na levou stranu a přesnou střelou ke vzdálenější tyči opět rozradostnil plzeňské fanoušky. A to navíc nebylo vše, za další tři minuty se Plzeň radovala popáté. Aleksi Laakso se zmocnil kotouče na pravém kruhu a posléze poslal hrací předmět nechytatelně pod horní tyčku. To už bylo hodně na brankáře Frodla, který své místo přenechal Habalovi. Ondřej Beránek mohl nedlouho poté snížit, ve velké příležitosti ovšem selhal. Lépe si vedl Tomáš Bartejs, který od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Více toho už ovšem Energie nestihla, západočeské derby pod širým nebem tak opanovala Škodovka v poměru 5:2.

FOTO: Jakub Knap.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (HC Energie Karlovy Vary): „Nás moc mrzí, že jsme tím výpadkem ve druhé třetině utkání ztratili. Všude jsme byli o krok později, souboje jsem prohrávali. Soupeři jsme v přesilovce darovali branku, mysleli jsme, že to bylo rukou, ale po přezkoumání videorozhodčím to byla branka. Poté se nám do toho utkání nepodařilo vrátit. Moc nás to mrzí i kvůli těm fanouškům, kteří přijeli. Led byl dobrý, atmosféra vynikající. Ještě jednou bych chtěl poděkovat těm, co se na tom podíleli. Lidem okolo, našim fanouškům i fanouškům Plzně, kteří vytvořili atmosféru.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Jsme moc rádi za vítězství . Hrálo se o body, které potřebujeme, jsme moc šťastní, že jsem vyhráli. Na druhou stranu byl strach s ledem, jak to bude vypadat. Utkání bylo kvalitní, led nebyl špatný, krásná kulisa dneska. Jsme moc šťastní, že jsme zvítězili a odvážíme si tři body.“