Preview 4. kolo

Svátek hokeje! Plzeň se pod širým nebem utká v derby s Energií

Modrobílí se poprvé od roku 2016 opět představí pod otevřeným nebem, v německém Klingenthalu je čeká západočeské derby!

4. kolo ONLINE: KARLOVY VARY vs. PLZEŇ od 17:00!


HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Sparkasse Vogtland Arena, Klingenthal
17. února 2024
4. kolo Tipsport extraligy

Od roku 2012 do roku 2017 odehrála Plzeň v Karlových Varech dvanáct zápasů, pouze dvakrát prohrála a slavila deset výher. Avšak od té doby se indiáni vydali na třináct válečných stezek a naopak pouze třikrát se radovali a pětkrát bodovali. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Energie vloni skončila po základní části devátá, letos je umístění o chloupek horší - jedenácté. Se Škodou jsou sousedy v tabulce, oba celky dělí dva body a Energie má navíc utkání k dobru.

Mužstvo ovšem zůstává prakticky beze změny, pouze ze Sokolova si v průběhu sezóny vyřídili střídavé starty Adam Rulík a Daniel Kružík. Naposledy v závěru ledna přišel na pomoc z Popradu Garrett McFadden. Ke změně došlo ale již i v únoru, kdy po vzájemné dohodě skončil u týmu hlavní kouč David Bruk, jeho úlohu převzal Václav Eismann.

Bodově se v týmu nejvíce daří Dávidu Grígerovi, který vsítil šestnáct branek a přidal sedmnáct asistencí. Na záda mu dýchá Tomáš Rachůnek (12+13), třetím do party je Ondřej Procházka (10+11). Mezi třemi tyčemi odchytal většinu času Dominik Frodl s úspěšností zákroků přes dvaadevadesát procent, Vladislav Habal je prakticky na hodnotě 91.

Početní výhody Energie jsou v celé soutěži dvanácté nejproduktivnější, hra v oslabení je třetí. Suma posbíraných trestných minut desátá nejvyšší, rozdaných hitů dvanáctá a ta zblokovaných střel naopak čtrtá. Průměrná domácí návštěva lehce přes 4000 diváků je pak v rámci Tipsport extraligy po Mladé Boleslavi a Kladnu nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Sparta Praha 4
HC Škoda Plzeň 2
(3:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Mikliš (Sobotka, Řepík), 12. Chlapík (Moravčík, Buchtele), 15. Chlapík (Beaudin), 39. Chlapík – 25. Lev (Rekonen, Zámorský), 26. Pour (Zámorský, Benák).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (15. Klouček) – Malák, Zámorský, Laakso, Bučko, Piskáček (A), Dujsík, Kvasnička – Holešinský, Indrák, Schleiss (C) – Šiler, Mertl, Lev (A) – Pour, Benák, Rekonen – Matýs, Soukup, Jansa.


HC Energie Karlovy Vary 4
BK Mladá Boleslav 1
(4:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Bartejs, 4. Jiskra (Procházka, Mikyska), 5. Kružík (Redlich, Stříteský), 11. Havlín (Jiskra, Kružík) – 57. Jánošík (Pavlík, Stránský).
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Bartejs, Huttula, McFadden, Stříteský, Mikyska, Havlín, Dlapa – Jiskra, Černoch, Procházka – Rachůnek, Gríger, Beránek – Kangasniemi, Hladonik, Koffer – Redlich, Kofroň, Kružík.