Ohlasy 4. kolo

Všechno na jedničku, hodnotí Hockey Outdoor Triple Jan Schleiss

Zážitek, kteří si jistě všichni fanoušci Plzně hodně užili. Škodovka opanovala západočeské derby pod širým nebem v poměru 5:2. Důležitou brankou se na tom podílel i kapitán Jan Schleiss.

Hockey Outdoor Triple patří Škodě Plzeň, která si šla pro vítězství doslova od první minuty. Jak by zhodnotil celé dva dny Jan Schleiss? „Myslím, že jsme si celý víkend parádně užili, vše bylo hezky připravené. Kulisa byla super, vše bylo blízko ledu, ani osvětlení mně nevadilo. Navíc, když se nám podařilo vyhrát, tak si myslím, že vše dopadlo na jedničku,“ praví Jan Schleiss.

Když indiáni podobné utkání hráli před léty v Brně, Schleiss u toho díky zranění nebyl. Vše pro něj tak bylo vše nové, dá se na to vůbec nějak připravit? Podle mě to moc nejde. Člověk si to prostě musí užít na sto procent. Podmínky byly pro všechny hráče stejné. Podle mě to je pouze o počasí, jestli to bude hodně skákat či ne. V ledě byly rýhy, ale jak říkám, to k tomu patří. Každý hráč si to má hlavně užít a ne řešit nějaké detaily,“ dodává útočník Plzně.

Přesto se podmínky měnily. „Když jsme přišli na druhou třetinu, tak najednou jinak svítila světla, jak se zatáhlo. Pro nás to bylo znamení, že máme více střílet na gólmana, tušili jsme, že by přes ty světla mohl hůře vidět. Na třetí třetinu zase začala být větší zima, potilo se plexi, ale jinak vše super,“ neskrývá nadšení Schleiss.

Plzeňská Škodovka nakonec utkání neovládla jen na ledě, avšak také na tribuně. Plzeňští fanoušci se také prezentovali povedeným choreem, čímž oslavili 95 narozeniny plzeňského klubu. Myslím, že tomu pomohlo, že jsme dali hned v první minutě gól. Když jsme šli sice na rozcvičku, tak tribuny patřily Varům, to bylo ale tím, že plzeňské autobusy ještě nedorazily. Při nástupu na led už byl krásně vidět zaplněný ten náš půlkruh v rohu. Jsme všichni moc rádi, že si to také mohli takhle s námi užít, snad jsme jim udělali radost,“ uzavírá povídání Jan Schleiss.

FOTO: Jakub Knap.