KVA - PLZ 2:1sn

KVA - PLZ 2:1sn - Velké drama až do deváté série nájezdů

Indiáni dnes naskočili ke svému třetímu přípravnému utkání, poprvé v sezóně se o slovo přihlásilo západočeské derby.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

2:1sn
0:0, 1:0, 0:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 28. Zetterberg (Černoch), rozh. náj. Hladonik – 59. Pour (Benák).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Belko, Gerát

vyloučení
3:5
Využití
0:1
V Oslabení
0:0

HC Energie Karlovy Vary

Frodl (Habal) – Bartejs, Plutnar, Pulpán, Stříteský, Dlapa, Huttula "A", Anton – Zetterberg, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Kangasniemi "C" – Redlich, Jiskra "A", Hladonik.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Lakkso, Zámorský, Malák, Kvasnička, Piskáček "A", Jiříček – Lev "C", Benák, Pour – Indrák, Adam, Hrabík – Matýs, Jansa, Rekonen – Straka, Mertl "A", Soukup.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Hned v úvodu utkání musela Škoda do čtyř a málem trestal na brankovišti Bartjes, kterému po ráně Plutnara od modré chyběly k dorážce milimetry. Při dalším oslabení Plzně ale již zahrozili právě modrobílí. Do přečíslení se dostali Straka s Mertlem, leč zakončení nebylo přesné. Další velkou příležitost indiánů nevyužil Soukup, který dostal mnoho prostoru mezi kruhy. Když se později skóre neměnilo ani po kličkované Beránka, jenž se protáhl až před Pavláta, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

To mohl brzy po návratu na led změnit Hladonik, když se po vystihnutí hostující rozehrávky trhl do sóla, kličkou na Pavláta nevyzrál. Činil se i Frodl na druhé straně, protože betony vykopl tutovku Jansy z velké blízkosti. Navíc vzápětí explzeňského gólmana zachránila tyč, když Piskáček našel v dobré palebné pozici Poura. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Černoch nejprve oslovil spoluhráče od pravé tyče k levé, to ještě stihl muž s maskou indiánů bravurně zakročit. Jenže akce pokračovala, stejný hráč tentokrát našel zpoza branky před ní Lukase Zetterberga, který z první zavěsil k pravé tyči. Za vyrovnáním rychle spěchal Benák z vrcholu pravého kruhu, avšak stejně jako později proti dělovce Jiříčka pod modré zakročil domácí brankář. Když neuspěl ani z první z brankoviště Rekonen po hezkém přistrčení od Matýse, odcházela do kabin po druhé periodě spokojenější Energie.

O vedení mohla ale v úvodu závěrečné dvacetiminutovky přijít, avšak Pour z mezikruží na Frodla nevyzrál. Na druhé straně naopak tvrdě pálil od modré Dlapa, nemířil však přesně. Lépe si z levého kruhu vedl Beránek, Pavlát zakročil betony. Na druhé straně neuspěl zase z pravého Lev, Frodl zasáhl ramenem. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou putoval za zbytečné zašlapávání kotouče na trestnou Gríger a Plzeň trestala. Po deseti vteřinách si našel před brankou vyraženou střelu Benáka Jakub Pour a poslal duel přes prodloužení až do nájezdů.

V nich poslal hosty do vedení Jansa, záhy však odpověděl Rachůnek. Následovala velká přetahovaná, kterou až v deváté sérii ukončil Jan Hladonik. Nyní čeká na modrobílé domácí dvojduel, ve kterém vyzvou Crimmitschau a v odvetě právě Energii.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „První třetina z naší strany nebyla dobrá. Soupeře jsme nechávali hrát, nedostávali jsme se ke kotouči, nevím, čím to bylo. Druhá perioda se z naší strany zlepšila, kluky jsme nabádali, aby byli důraznější, více napadali soupeře a více se tak udrželi u puku. Poslední dvacetiminutovka již byla také přibližně taková, jak jsme si představovali.“