KVA - PLZ 4:1

KVA - PLZ 4:1 - Ani velká střelecká převaha v derby nestačila

Indiáni se dnes na Svátek svatého Štěpána vydali k západočeskému derby na led Karlových Varů, kde ovšem jeden přesně mířený šíp na body nestačil.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

4:1
1:0, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 2. Gríger (O. Procházka, Kangasniemi), 26. Gríger (Kangasniemi), 39. Gríger (O. Procházka), 59. O. Beránek (Redlich) – 39. Pour (Laakso, Holešinský).
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Lhotský, Gerát.

vyloučení
4:3
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
24:34
Zblokované střely
9:12
Hity
3:3
Vhazování
12:8
Diváci
5576

HC Energie Karlovy Vary

Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Rohan, Stříteský, Pulpán (A), Bartejs, Rulík – O. Procházka, Gríger, Kangasniemi – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek (A) – Redlich, Jiskra, Kružík – Koffer, R. Přikryl, Kofroň

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Pour, Lev (A), Rekonen – Söderlund, Indrák, Matýs – Holešinský, Jansa, Schleiss (C) – Hrabík, Straka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 60 23 3 20 86,96 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 1 1 -1 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Filip Jansa 0 0 0 -2 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Aleksi Laakso 0 1 1 0 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 1 0 1 -1 2
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 2
Jan Schleiss 0 0 0 -2 0
Tim Söderlund 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -2 2

komentář

Již po necelé půlminutce hry museli indiáni do čtyř a domácí opožděný vánoční dárek s chutí přetavili ve vedoucí trefu střetnutí, když ránu Procházky dorazil velmi pravděpodobně vysokou holí Dávid Gríger, přesto sudí trefu uznali. O rychlou odpověď se snažil Holešinský, který se proháčkoval až před Frodla, ale nakonec už mu byl příliš blízko. Škodě se nepoštěstilo ani v početní výhodě. Právě slovenského forvarda pálícího z pravého kruhu gólman Energie vychytal hřbetem lapačky, ramenem si zase poradil s pumelicí Zámorského od modré. O první přestávce se tak s fotbalového vedení radovali domácí.

To navíc zkraje prostřední periody mohl navýšit Koffer, jenž se trhl všem na ledě, leč svižnou střelou si na Hlavaje nepřišel. To až opět Dávid Gríger, který nejprve naznačil příhru a posléze milimetrově přesně zavěsil. Na druhé straně se k zakončení dostal mezi kruhy Rekonen, leč Frodl předvedl senzační zákrok. Poradil si i s Indrákem, který se o něco později dostal k dorážce na brankovišti. Jeho kouzlo odčaroval až Jakub Pour, když parádní přesilovkou bombou z první dal svým barvám naději. Jenže hned za čtyřiadvacet vteřin dostal na ose hřiště puk Dávid Gríger a zkompletoval hattrick.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval dělovkou od modré Kvasnička, muž s maskou Karlových Varů vykopl betonem, následně si poradil i s ranou Zámorského na vrcholu levého kruhu. Domácí zahrozili Černochem, jenž pobídku Hladonika ovšem protečoval jen do betonů Hlavaje. Ten si poradil i s Kružíkem, který na něj pelášil sám a po naznačení rameny volil rychlou střelu. Definitivní tečku za utkáním tak udělal až Ondřej Beránek, který v závěru trefil opuštěnou svatyni Plzně.

V dalším kole - posledním v kalendářním roce 2023 - se modrobílí představí ve čtvrtek osmadvacátého prosince na svém ledě, když přivítají pražskou Spartu!

Foto: Michal Pok.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): „Viděli jsme utkání v parádní hokejové atmosféře, o kterou se postaraly oba tábory fanoušků. Myslím si, že soupeř potvrdil vzrůstající výkonnost, jeho výsledky nebyly náhodné. Hrál hodně agresivně, vytvářel nám problémy. Z našeho pohledu nás k vítězství dovedly tři aspekty - týmový výkon, kdy mužstvo rylo rypákem led po celý zápas. Potom produktivita Dávidu Grígera a třetí opět Dominik Frodl.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Zápas měl takové dva momenty. První střídání a hned oslabení, ve kterém se nám nepodařilo vyhodit kotouč a inkasovali jsme takovou smolnou branku. Pak jsme vsítili kontaktní gól na 1:2, ovšem hned poté špatně zvládnutá situační hra a branka na 1:3. A ještě bych dodal třetí věc - naše koncovka. Šance jsme si vytvořili, měli jsme přesilovky, ale bohužel slabá produktivita. A to všechno rozhodlo zápas.“