Ohlasy 30. kolo

Rozhodla produktivita, má po derby jasno Jakub Pour

Modrobílí nebyli na ledě Energie v západočeském derby horším týmem. Měli značnou střeleckou převahu, plno šancí, leč na listinu střelců se zapsali pouze jednou - zásluhou Jakuba Poura.

Kubo, co podle vás dnes rozhodlo?
Určitě produktivita, více jsme si měli pomoci také v přesilových hrách. Protože si myslím, že jsme měli více střel a byli i nebezpečnější.

Dá se najít klíčový moment střetnutí?
Určitě byl jedním z nich ten, když se nám podařilo snížit na 1:2, ovšem vzápětí jsme hned inkasovali. Navíc to byla branka do šatny, to nám trošičku sebralo vítr z plachet. O přestávce jsme si sice v kabině ještě říkali, že to tady nenecháme a půjdeme to otočit, bohužel už jsme nenašli sílu s tím něco udělat.

Co se tam stalo v tu chvíli?
Samozřejmě Dávid dnes odehrál skvělé utkání, padalo mu to tam. Ale je to i naše nepozornost. Nemůže se nám stát, že za pár vteřin po našem gólu naopak inkasujeme.

Dávid Gríger se tím posunul na druhou pozici produktivity celé soutěže. Nechybí Plzni také rozdílový hráč, který dokáže zápasy strhnout na svou stranu?
Samozřejmě každý takovýto hráč týmu neskutečně pomůže. My si ale můžeme zakládat na týmové práci. Je potřeba, aby každý odvedl své maximum a týmu přispěl tím, čím umí. Potom můžeme být úspěšní.

Druhým důležitým mužem v dresu Energie byl Dominik Frodl. Nesnažili jste se bývalého parťáka během zápasu nějak rozhodit?
Tak já se o to pokoušel už před utkáním, protože si spolu píšeme a potkali jsme se i před zápasem. Očividně se mi to ale nějak nepovedlo. (úsměv) Odchytal skvělé utkání, podržel je. Takže také klobouk dolů před ním.

Jak byste popsal svůj gól?
Sehráli jsme to jednoduše přes beka, který mi to dal a já se snažil mířit na zadní tyč. Protože vím, že mají skvělého gólmana, od kterého jsem čekal, že bude počítat s tím, že budu mířit spíše k bližší.

Kubo, děkujeme za rozhovor, ať se daří!

Foto: hokejkv.cz