Preview 30. kolo

Povánoční duel ve znamení derby! Škoda míří na led Energie

Modrobílí se poprvé v rámci letošní Tipsport extraligy představí v Karlových Varech, kam vyrážejí na Svátek svatého Štěpána.

30. kolo ONLINE: KARLOVY VARY vs. PLZEŇ od 15:30!


HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

KV Arena, Karlovy Vary
26. prosince 2023
30. kolo Tipsport extraligy

Škoda se s Energií v kalendářním roce 2023 potkala čtyřikrát a pokaždé se z výhry radovaly Karlovy Vary. Modrobílí uloupili alespoň dva body, dosud jediný extraligový souboj letošního ročníku Tipsport extraligy opanovali v Plzni hosté v prodloužení. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Energie vloni skončila po základní části devátá, letos je umístění o chloupek horší - právě se Škodou se se shodným ziskem pětatřiceti bodů společně dělí o desátou příčku.

Karlovy Vary přitom měly povedený vstup do sezóny, z úvodních šesti zápasů čtyřikrát naplno bodovaly. Jenže od té doby již pouze třikrát, aktuální čekání trvá již šest kol.

Bodově se v týmu nejvíce daří Dávidu Grígerovi, který v sedmadvaceti zápasech zaznamenal šestadvacet bodů (11+15). Se sedmibodovou ztrátou mu na záda dýchá Tomáš Rachůnek (9+10). Mezi třemi tyčemi odchytal vše až na 140 minut Dominik Frodl s úspěšností zákroků lehce přes dvaadevadesát procent, Vladislav Habal je pod hodnotou devadesát.

Početní výhody Energie jsou v celé soutěži šesté nejproduktivnější, hra v oslabení je pátá. Suma posbíraných trestných minut sedmá, rozdaných hitů druhá nejnižší a ta zblokovaných střel naopak druhá nejvyšší. Průměrná domácí návštěva lehce přes 400 diváků je pak v rámci Tipsport extraligy po Mladé Boleslavi a Kladnu nejnižší.



Výsledky posledních zápasů
HC Verva Litvínov 2
HC Škoda Plzeň 3sn
(0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 28. O. Kaše, 60. Abdul (Kirk, Baránek) – 34. Matýs (Indrák), 40. Houdek (Pour), rozh. náj. Matýs.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Zámorský, Malák, Dujsík, Laakso, Kvasnička, Piskáček (A), Houdek – Rekonen, Lev (A), Pour – Matýs, Indrák, Söderlund – Straka, Jansa, Schleiss (C) – Hrabík.


HC Energie Karlovy Vary 3
HC Kometa Brno 2pp
(2:1, 0:0, 0:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 17. O. Procházka (Jiskra), 20. Gríger (Jiskra), 64. Jiskra (Redlich) – 16. Kos (Ďaloga, Marcinko), 45. Flek.
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Plutnar, Huttula, Havlín, Stříteský, Pulpán, Bartejs, Rulík – Rachůnek (A), Gríger, Kangasniemi – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek (A) – Zetterberg, Jiskra, O. Procházka – Redlich, R. Přikryl, Kofroň.