PLZ - KVA 2:5

PLZ - KVA 2:5 - Poslední domácí duel Plzeň ztratila v závěru

Modrobílí se dnes po týdnu opět představili na ledě v rámci západočeského derby, nyní ovšem před svými fanoušky.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

2:5
0:2, 2:0, 0:3

Branky a nahrávky: 34. Schleiss (Kvasnička), 37. Lev (Jansa, Laakso) – 3. Koffer (Přikryl, Procházka), 18. Gríger (Pulpán), 51. Kangasniemi (Zetterberg), 56. Jiskra (Koffer), 60. Rachůnek (Kangasniemi).
Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.

Rozhodčí: Kosnar, Jaroš – Lhotský, Ondráček

vyloučení
9:6
Využití
0:1
V Oslabení
0:1
Diváci
1128

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Laakso, Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Houdek, Piskáček (A), Malák – Schleiss (C), Benák, Lev (A), Pour, Adam, Hrabík, Indrák, Jansa, Holešinský, Matýs, Mertl, Rekonen.

HC Energie Karlovy Vary

Frodl (Hrabal) – Bartejs, Plutnar, Pulpán (A), Stříteský, Dlapa, Mikyska, Krajčík – Zetterberg, Černoch (C), Beránek, Rachůnek (A), Gríger, Kangasniemi, Redlich, Jiskra, Hladonik, Koffer, Přikryl, Procházka.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Duel odšpuntoval Dujsík, který si od modré sjel až na levý kruh, Frodl ovšem stihl zakročit. Činil se na druhé straně i Hlavaj, když se na pravé straně trhl Gríger a vypálil z úrovně kruhu. Pak se již skóre měnilo. Od modré zleva našel střílenou přihrávkou Přikryl Filipa Koffera, který protečoval přesně k pravé tyči. Odpovědět mohl dokonce v oslabení Mertl, jenž obdržel pas v situaci dva na jednoho, Frodl vyrazil ramenem. Brzy na to naopak v přesilovce dorážel u pravé tyče Matýs, muže s maskou Energie již překonal, avšak touš se vykutálel u tyče druhé těsně mimo. Lépe mířil dvakrát v rychlém sledu z mezikruží Pour, ani on vyrovnání nepřivál. Na ose hřiště měl následně spoustu prostoru i Lev, jenže minul. A tak přišel trest. Trochu z nutnosti nahodil od modré Pulpán, před Hlavajem do puku zvládl sáhnout bráněný Dávid Gríger.

Prostřední periodu načal v úniku Mertl, Frodla ale neukličkoval. Na Zlatou helmu se následně jal kandidovat Hlavaj. Nejprve v samostatném úniku zakročil proti Stříteskému, odražený touš si našel Černoch a ani on po kličce nedokázal překonat muže s maskou indiánů. To se nepovedlo po chvilce ani Lvovi z první z vrcholu levého kruhu i dorážejícímu Holešinskému na brankovišti. Až se náhle před Janem Schleissem otevřela dálnice na levé straně, plzeňský kapitán si najel až před Frodla, kterého překonal ke vzdálenější tyči. A Škodu náhle nedokázalo přibrzdit ani oslabení, když i přes to pláchl všem na ledě Jakub Lev a po krátké kličce poslal černý nesmysl mezi betony. Energie tak poprvé v letošní sezóně v základní hrací době inkasovala více než jeden gól.

Závěrečnou dvacetiminutovku odstartoval dorážkou předchozí Pourovy rány na brankovišti Hrabík, oba plzeňští forvardi ale nepřekonali gólmana Energie. Nevedlo se ani Zetterbergovi, jenž se dostal sám před Hlavaje, který ho ovšem vychytal fantasticky lapačkou. Nedosáhl ovšem na Iikkau Kangasniemiho, jenž z vrcholu brankoviště zavěsil nechytatelně do pravého horního růžku. Další nedůraz před Hlavajem potrestal Vít Jiskra, který dorazil předchozí ránu Koffera z levého kruhu. Pokračující domácí smůlu v zakončení poté přidal i Holešinský, když z pravé strany orazítkoval vzdálenější spojnici. Bez gólmana Škoda sice ještě dlouho tlačila, na drama to již ale nestačilo. Naopak, v poslední půlminutce opuštěnou klec trefil Tomáš Rachůnek.

Před startem extraligy tak čeká na modrobílé již jen domácí dvojboj - na Kladně a v Německu.

TOP foto: Roman Turovksý.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vyrovnané utkání, soupeř byl jen lepší v produktivitě a v takové větší šikovnosti. Šance jsme v zápase měli, trefili jsme tyčku, břevno, ale nic jsme neproměnili. Stále je to příprava, v duelu byla spousta chyb, ukážeme si je na videu a budeme se snažit do dalších zápasů zlepšit.“

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):Byli jsme spokojení s nástupem do utkání, kdy jime dvoubrankové vedení získali po hře přes osu hřiště v předfinální fázi. Naopak jsme nebyli spokojení s naším projevem ve druhé třetině, kdy jsme měli úseky hry s výraznou ztrátou pokory a propadávali jsme za kotouč. To se změnilo ve třetí třetině. Přežili jsme úvodní nápor domácích a naopak jsme to byli mi, kteří z protiútoku vstřelili vítěznou branku a dotáhli utkání do vítězného konce. Byť je to stále příprava, tak vítězství v derby se vždy cení.“