Ohlasy KVA

Určitě je na čem ještě zapracovat, má jasno kapitán Jan Schleiss

Po týdnu se uskutečnila odveta v rámci západočeského derby, avšak odplata se indiánům nepovedla, díky nepovedené třetí třetině prohráli 2:5. První branku Škody vstřelil Jan Schleiss, který zažívá hezké období ve svém životě, stal se totiž poprvé otcem.

Když minulý týden hrála Plzeň zápas v lázeňském městě derby proti Karlovým Varům, Jan Schleiss se právě nacházel v porodnici, kde se mu narodil první potomek - syn Frederik. Jaké tak byly poslední dny Jana Schleisse? „Za mě poslední dny byly krásné, i když toho bylo hodně. Určitě zažívám pocity radosti a štěstí, hlavní je, že jsou oba v pořádku. V tu člověk najednou vypne a řeší něco jiného, než hokej. Doma všechno zvládám v pohodě, jsem nápomocný,“ říká šťastný Jan Schleiss.

Aby té radosti nebylo málo, tak ho trenéři plzeňského týmu opět vybrali kapitánem pro nadcházející sezónu. „Samozřejmě, je to pro mě velká čest. Nezbývá než doufat, že nebudu dělat ostudu.

Pojďme již nyní k samotnému zápasu. Plzeň měla v úvodu šance, ale neproměnila je. To hosté trestali a po dvaceti minutách vedly Karlovy Vary v Plzni o dvě branky, „Já si úplně nemyslím, že by se nám první třetina nepovedla, pouze výsledkově. Dostali jsme hloupé dva góly, zcela zbytečně. V prvních třech střídáních jsme měli tlak naopak my, ale nakonec z toho bylo, že jsme prohrávali 0:2, což bylo špatný,“ hodnotí útočník Škody.

Následně se Škodovka ve druhé části ale dokázala prosadit a první rána přišla z hole kapitána. „Viděl jsem kluky na červené čáře, zprvu jsme mohli jet tři na jednoho, ale v tu chvíli co mi Petr Zámorský předal puk, tak jsem měl rychlost, tak jsem to vzal na sebe a padlo to tam. Ve druhé třetině jsme ještě dokázali i vyrovnat. V tom momentu jsme získali zpátky led pod nohama. V poslední třetině to ale bylo zase také, jaké bylo. Kdybychom dali prvního gól my, tak to mohlo vypadat pro nás lépe, takhle vše špatně. Místo obratu jsme zase dvakrát inkasovali a prohráli jsme,“mrzí ho.

Alfou a omegou zápasu jsou přesilové hry a oslabení, jak sám hráč přiznává, zda je potřeba se ještě o hodně zlepšit. „Stoprocentně se musíme zlepšit! Hlavně nesmíme být tolik vylučovaní. V první třetině jsme tam dali tyčku, poté dvakrát prázdnou bránu, přesto jsme gól já ani Adrián Holešinksý nedali. Určitě je na čem ještě zapracovat,“ dodává.

První formace indiánů hrála ve složení Schleiss - Benák - Lev. Pro šestnáctiletého Adama Benáka je to jistojistě vysoká škola. „Strašně šikovný hráč, je to hokejista jak blázen. Jsme rádi, že ho máme u sebe na ledě a že s ním můžeme hrát. Adam jen ještě nemá tolik kil, zde musí přidat, protože tohle už je mužský hokej. Občas potřebujeme doladit určité detaily, ale věřím, že to bude dobré,“ má jasno.

Pro Plzeň byl dnešní utkání posledním domácím duelem před novou sezónu. Znovu půjdou plzeňští fanoušci na hokej až 14. září, kdy v rámci prvního kola hostí Škodovka mistrovské Oceláře. „Ještě nás čekají před ligou dva venkovní zápasy, tak je potřeba se pořádně připravit. Léto je vždycky dlouhé, maká se ve velkém celý měsíc na ledě, takže se určitě na sezónu již těším. V přípravě jsou někdy výsledky horší, někdy lepší, avšak nejdůležitější je stejně to, jak vstoupíme následně do sezóny,“ říká závěrem Jan Schleiss.

FOTO: Roman Turovský.