Milan Gajda podepsal s Plzní tříletou smlouvu

P l z e ň - Vedení klubu HC Lasselsberger Plzeň podepsalo novou tříletou smlouvu s talentovaným obráncem Milanem Gajdou. Informaci potvrdil generální manažer klubu Pavel Setikovský. Sedmnáctiletý zadák přišel loni na hostování z Třince a přestože patřil v juniorce k nejmladším, zaujal velmi dobrou hrou do těla a vynikající střelou. "Přemýšlel jsem o odchodu do zámoří, ale Plzeň mi nabídla dobrou smlouvu, je tu dobré zázemí a tak jsem se rozhodl tu zůstat," uvedl Gajda, který letos tráví volno doma ve Frýdku-Místku.

Gajda v loňské sezóně bez souhlasu mateřského klubu z Třince odešel za moře, kde zkoušel štěstí v celku USHL Green Bay Gamblers, ovšem nakonec se rozhodl vrátit zpátky domů. Místo do Třince však zamířil do Plzně, kde se stal jednou z největších posil juniorského výběru. "Měsíc jsem nemohl hrát, protože mi Třinec nechtěl uvolnit registraci. Pak jsem začal v Plzni chodit do školy a mohl jsem nastupovat i za juniorku."

Ve škole se však Gajdovi příliš nedařilo a v příštím roce ho asi čeká přestup na jinou školu. "Ještě o tom nemám jasno." Dovolenou v zahraničí letos neplánuje. "Nepojedu nikam. Něco jsem měl v plánu, ale nakonec z toho sešlo. Chodím běhat a posilovat doma ve Frýdku-Místku," říká.

V příští sezóně by měl Gajda patřit mezi hlavní opory zadních řad. "Cílem je letos s juniorkou skončit na co nejlepším místě. Já sám bych se rád probojoval znovu do národního týmu," říká odhodlaně. Příliš nevěří, že by už mohl dostat šanci v A-týmu. "Možná kdyby byla nějaká velká marodka, by mě mohli postavit na jeden nebo dva zápasy. Bylo by to samozřejmě super," uvedl. Po nadcházející sezóně by se rád prosadil v draftu NHL. "Doufám, že když budu mít možnost prosadit se v zámoří, že mi vedení nebude bránit," věří nadějný bek.