Jako už poněkolikáté nám dnes utekl začátek, říká Josef Straka

P l z e ň - Útočník Josef Straka byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání, byl u dvou branek domácích a připsal si dvě nahrávky. „Těžko říci, proč nám nevychází začátky zápasů, jestli je to malou koncentrací nebo něčím jiným. Musíme si na to dávat větší pozor, není to poprvé,“ povzdechl si Straka. Plzeň dokázala stáhnou dvoubrankové manko z první třetiny na jediný gól, vytoužené vyrovnání ale nepřišlo. „Myslím si, že kdybychom někdy ke konci druhé třetiny vyrovnali, tak jsme možná vyhráli.“

Oba soupeři před duelem drželi minisérie v zápasech bez prohry. Z pokračování bodových hodů se už ale raduje pouze Zlín. „O jejich sérii bez prohry jsme věděli, ale říkali jsme si, že zrovna my bychom ji mohli přerušit,“ řekl Straka. Týmu trenéra Bokroše výrazně pomohl gólman Igor Murín, který často dováděl modrobílé střelce téměř k šílenství. „Murín nás vychytal už loni v play-off a fazóna mu zjevně vydržela,“ pochválil jeho výkon Josef Straka.

Příznivci plzeňského klubu si letos zatím na domácím stadionu výher příliš neužili. „Věřili jsme si, že bychom mohli vyhrát a černou sérii na domácím ledě prolomit. Opět jsme ale neproměnili naše šance,“ zalitoval obránce Martin Výborný. Domácí zaspali na začátku utkání, ve čtrnácté minutě vedl Zlín už 2:0. „Je to škoda, to by se nám doma nemělo stávat, takhle brzy prohrávat.“ Jednou z nejúdernější zbraní Valachů je duo Leška-Balaštík, které i dnes motalo domácím obráncům hlavy. „Leška s Balaštíkem spolu hrají téměř naslepo, na jeden dotek. Když se k nim ale přistupuje důrazně a zodpovědně, dají se uhlídat. Musí se na ně člověk více soustředit,“ popsal svoji zkušenost se sehranou dvojkou soupeře Výborný.

Smutným hrdinou zápasu byl Jaroslav Kracík. Ve 32. minutě vstřelil druhou branku domácích, dvě minuty před koncem třetí třetiny ale osudově chyboval v rozehrávce. Jeho zaváhání využil Petr Čajánek a zvýšil na 4:2 pro Zlín. „Rozhodlo to zápas. Místo abychom vyrovnali, tak jsem mu namazal. Mrzí mě to, hlavně kvůli divákům,“ řekl smutný Kracík.

Trenér Lasselsbergeru Jiří Kučera nebyl spokojený už se začátkem duelu. „Začali jsme příliš komplikovaně, za což nás Zlín potrestal dvěma góly.“ Zlínští dokázali na rozdíl od domácího celku využít soupeřovy chyby. „V tom byli lepší než my, oni také udělali několik chyb, my jsme jich ale využít nedokázali,“ uzavřel Kučera.