S bodem jsme spokojeni, ale je škoda nevyužitých šancí, řekl Pospíšil

P l z e ň - V předehrávce 34. kola extraligy ledního hokeje přivítal HC LASSELSBERGER PLZEŇ na svém ledě tradičního rivala HC SPARTU PRAHA. Utkání nepostrádalo svižnost ani důraz. Ovšem to hlavní chybělo. Nepadaly góly. Ten jediný padl až v závěru prodloužení. “Kdyby nám někdo před zápasem tvrdil, že získáme jeden bod, tak bychom to brali,“ řekl po utkání plzeňský kapitán David Pospíšil.

Hlavni kouč Sparty Praha Slavomír Lener nebyl po utkání příliš spokojen s plynulostí hry. “Velice často se přerušovalo, vylučovalo. Máme teď hodně nabitý program a chtěli jsme do hry dostat co nejvíce hráčů. Myslím si, že zápas byl až zbytečně moc emotivní,“ vyjádřil se kouč k velkému množství vyloučených a několika bitkám. “Musím však vyzdvihnout výkon obou brankářů. Nebýt jich, tak by zápas mohl skončit 3:3,“ vyjádřil se k výkonu Pöpperleho a Duby. “My víme, že tady hrají třeba dva Špačkové nebo dva Strakové. V Litvínově to jsou třeba dva Reichelové, a tak dále. Týmy těchto hráčů můžou své hvězdy stavět do více formací a tím pádem mají více natrénováno. To my si na Spartě dovolit nemůžeme, máme moc nabitý kádr,“ posteskl si Lener.

Miroslav Přerost byl rád, že se podařilo na konci kalendářního roku předvést divákům v Plzni kvalitní výkon. “Byl to letos jeden z nejlepších zápasů. Ve druhé a třetí třetině jsme byli Spartě více než rovnocenným soupeřem. Myslím, že jsme měli více gólových příležitostí. Neproměnili jsme ovšem ani jednu. Emoce se tak prostě vyvinuly. Ale věřím, že to ocenili i diváci. Vždyť se hokej hraje právě pro ně,“ řekl plzeňský lodivod.

Martin Cibák zlomil v úterním zápase celkem tři hokejky. Při zlikvidování té poslední padl rozhodující gól. “Pěkně mě to naštvalo. Ale rozhodlo to, že jsme neproměnili šance,“ krátce a kriticky shrnul celé utkání Cibák, který se zapojil do jedné z rvaček. “Byl tam faul ze zadu na Martina Straku. Tak jsem se rozhněval a šel jsem Martina chránit,“ obhajoval se Cibák.

Dušan Andrašovský se vrátil na led po dvouměsíční pauze a dnes si nevedl špatně. “Jsem se svým výkonem celkem spokojený. Z počátku jsem nedostával tolik příležitostí, ale s odstupem času to bylo lepší. Měl jsem trochu problém s fyzičkou, ale to se určitě bude zlepšovat,“ věří Andrašovský. “Dnes nám chyběla trocha štěstí a větší četnost střel, abychom vyhráli. Rozhodly samozřejmě nevyužité šance,“ ví plzeňský útočník.

David Pospíšil se do rvaček příliš nezapojuje. Dnes se ovšem dostal do konfliktu s Netíkem. “Byly tam zákroky, které nebyly potrestány. Sparťané si pak mysleli, že si můžou dovolovat. My jsme jim ale ukázali, že se jich nebojíme. Proč se to tak vyhrotilo, nemůžu teď říct, protože bych dostal velkou pokutu. Leda, že byste se ne mě složili,“ vtipkoval Pospíšil. Plzeň teď čeká nabitý program i o vánočních svátcích. “Je to šílené, nevím, kdo to vymýšlel. Hráli jsme dnes, den po Štědrém dnu už trénujeme a den poté hrajeme ve Varech. Dvacátého osmého se zápas naštěstí přesunul na dnešek, ale dvacátého devátého odjíždíme do Vsetína, kde o den déle sehrajeme zápas a domů se vrátíme až na Silvestra. A hned druhý den v novém roce opět hrajeme. Takže v televizi o Vánocích stihnu snad jen Pyšnou princeznu,“ posteskl si Pospíšil. “Mezi vánočními svátky bude divácký zájem jistě obrovský,“ dodává na závěr s notnou dávkou ironie plzeňský kapitán.