Spraví si Plzeň ve Vsetíně chuť z nepovedené vánoční nadílky ?

P l z e ň - Den před Silvestrem zajíždějí Modrobílí k poslednímu střetnutí roku 2004 na led Vsetína. Oba letošní duely odvěkých rivalů skončily výhrou Západočechů poměrem 4:1. Vsetínští po nevýrazných výkonech z úvodu sezóny zahájili urputný boj o play-off. V posledních deseti zápasech prohráli pouze jedinkrát. Naposledy přestříleli Litvínov 3:0. Na první osmičku ztrácejí Valaši v současné době devět bodů. Plzeň naopak poslední dva zápasy prohrála a vypadla z elitní osmičky. V prodloužení podlehla Spartě, z Karlových Varů si Plzeňané odvezli osmigólový debakl.
Utkání začíná ve čtvrtek v 17,00 na vsetínském zimním stadionu!

Šokující průběh západočeského derby

V netradičním hokejovém termínu se odehrálo třetí letošní západočeské derby. Lasselsberger na druhý svátek vánoční zavítal do Karlových Varů. A vánoční nadílka byla skutečně bohatá. Plzeňáci z ní však měli radost asi jako malý chlapec, který místo vysněného autíčka našel pod vánočním stromkem ponožky. Skóre se po jednoznačném průběhu zápasu zastavilo na hrozivých 8:1 pro domácí Energii. Na popravě Modrobílých se symbolicky podíleli hráči, kteří v minulosti v Plzni působili. Lubomír Hurtaj si stejně jako Andrej Nedorost připsal po dvou brankách. Nulu Romanu Málkovi zkazil v polovině zápasu Martin Straka.


Do branky se postaví Pejchar, trenéry trápí marodka

Branku Plzně bude od prvních minut zápasu se Vsetínem hájit Rudolf Pejchar. Tomáš Duba dostane plánované volno, výsledek západočeského derby na nasazení gólmanů nemá podle slov trenérů vliv. Trenéři nemohou počítat s Radkem Matějovským, který si stále odpykává trest z utkání se Zlínem. Největší starosti ale trenérům dělá složení obranných řad. Při úterním tréninku se zranil Mario Cartelli, jenž byl zasažen hokejkou do oka a kvůli otoku prakticky nevidí. Zcela v pořádku není ani Milan Nedoma, kterého trápí viróza. Připraveni by tak měli být obránci Pulpán a Klaus.



Proti Plzni stále bez Hudlera

Vsetínští trenéři se stále musí obejít bez Jiřího Hudlera, který se do Vsetína vrátil po dobu výluky NHL. Šikovný útočník bojující o pevné místo v základní sestavě Detroitu Red Wings si začátkem prosince poranil kotník. V současné době rehabilituje, do vsetínské sestavy by se měl vrátit začátkem ledna. “Necháme na Jirkovi, kdy si řekne, že již může hrát," řekl trenér Jan Neliba.


Zástup vsetínských mužů s maskou

Ve vsetínské brance se letos objevil rekordní počet pěti brankářů. Největší část z dosavadních třiatřiceti zápasů ukrojil Čechmánek, o zbytek se postarala čtveřice Žigárdy, Masný, Plšek a Biegl. Poslední jmenovaný už ale letos vsetínský dres pravděpodobně neoblékne. Vedení klubu poslalo Radovana Biegla na hostování do konce sezóny do celku třineckých Ocelářů. Biegl měl být vsetínskou jedničkou pro letošní sezónu, díky stávce se ale ze zámoří vrátil Roman Čechmánek, který zaujal jeho pozici.


Letošní vzájemné zápasy:

V prvním vzájemném duelu na ledě Plzně se dvěma góly blýskl Jaroslav Kracík, který dvěma góly přispěl k výhře domácích 4:1. Druhý zápas se oproti prvnímu vyvíjel od začátku jednoznačně pro Plzeň, která si brzo vytvořila dvoubrankové vedení. Keramici zápas dovedli do zdárného konce a odvezli z Lapače všechny tři body za výhru 4:1.



vs. Vsetínská hokejová a.s. HC Lasselsberger Plzeň
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 11. 9.
Skóre 79:94 80:85
Výhry 11 14
Remízy 3 4
Prohry 17 (1) 12 (4)
Body 42 50
Hráči
Nejproduktivnější hráč T. Vak - 23 (11+12) Mar. Straka - 23 (12+11)
Nejlepší střelec K. Brabenec – 11 Mar. Straka - 12
Nejvíce trestných minut R. Klesla - 112 J.Výtisk - 62
Nejlepší +/- T. Frolo- +9 P. Trnka - +13
BrankářiR. Čechmánek - 92,52% T. Duba - 93,27%
Marodka
Hudler, Gýna Šrek, Cartelli, Nedoma ?



Sestavy soupeřů z posledních zápasů:

Vsetín: Čechmánek - Klesla, Frolo, Gýna, Hrabal, Němec, Gřegořek, Jaškin - Veselý, Brabenec, Somík - Dubec, Vlach, Selingr - Radivojevič, Vak, Demel - R. Hruška, Kovář, Koroptvička

Plzeň: Duba (41. Pejchar) - Výtisk, Špaček, Jindřich, Nedoma, M. Výborný, Trnka - D. Moravec, Martin Straka, Cibák - Paroulek, Michal Straka, Andrašovský - Jaroslav Kudrna, Kracík, D. Pospíšil - Mrázek, Důras, od 21. navíc Adamský