Ve Znojmě v brance s Petrem Ježem

P l z e ň - Osmý přípravný zápas odehrají Plzeňáci na ledě Znojma. Trenérům Plzně bude scházet sedmero zraněných či nemocných hráčů, do branky se postaví náhradník Málka Petr Jež. Domácím bude také scházet několik opor, mezi nimi střelec Marek Uram a největší letní posila Jiří Dopita. Lasselsberger se pokusí po dvou remízách se silným zahraničními celky zvítězit.
Zápas ve znojemské Hostan aréně začíná v úterý v 17:30.

Manévry ve znojemské sestavě

Revolucí prošel tým znojemský gólmanů. Odešel jak Martin Prusek, tak Petr Přikryl a Robert Slávik. Hodnotnou náhradu Znojemští nalezli v Jiřím Trvajovi, kterému by měl krýt záda severský válečník Halvor Hårstad-Evjen z Norska. Pestrost neschází posilám do obrany - mladíci Richard Jareš (Liberec) a Marek Chvátal (Vsetín), zkušený Jiří Heš (Trenčín) a zeměpisný kolega Evjena Fin Ville Varakas (Lahti). Na zkoušce ve Znojmě neuspěli Švédové Jonas Lennartsson a Fredrik Oduya. V obraně Znojma již naopak nebudou k vidění Václav Benák (Skalica), Petr Kuboš (Vítkovice), Milan Toman (Sparta) a Aleš Křetínský (Skalica).

Směr ze Znojma nabrali také někteří útočníci. Z pohledu Plzně je jistě zajímavým odchod Marka Vorla, právě na západ Čech. Odešli také Martin Ambruz (Vsetín), Miroslav Barus (Pontebba, ITA), Ivan Rachůnek (Zlín), Tomáš Hradecký (Mladá Boleslav) a Zdeněk Blatný, který plánuje návrat do NHL. A náhrady? Zřejmě i kdyby přišel dav útočníků, bude zastíněn jedním, a to Jiřím Dopitou. Ikona extraligového hokeje posílila Znojmo přestupem z Pardubic. V zápase s Plzní však bude Orlům scházet. Na zkoušku na jih Moravy dále zamířil rychlík Tomáš Chlubna, technický Pavel Selingr (Vsetín), Ondřej Tatarčík (Vítkovice) a mladý Lubomír Vaškovič.

Do série přípravných zápasů vlétli Orli impozantně. Nejprve doslova smázli 5:0 mistra z Pardubic, poté v prodloužení porazili silný ruský celek Chimik Voskresensk. Pak se ale znojemský stroj trochu zadrhl a výsledkem je série čtyř proher, z čehož dvě se udály po prodloužení. Po zápase s Plzní mají Orli v plánu ještě dvě utkání, s Třincem a ve Zlíně. Proti Plzni nenastoupí Roman Erat, Marek Uram, Jiří Dopita, čerstvý reprezentant Radim Bičánek a Karel Plášek.

Sestava Znojma z utkání s reprezentací Itálie:
Trvaj - Němeček, Varakas, Heš, Jareš, Čakajík, Mojžíš, Šmach, Chvátal - Tatarčík, Ludvík, Selingr - Ondřej, Haman, Chlubna - Mikulík, Pucher, Beroun - Vaškovič

Marodka Plzně se změnila a zmenšila

Na plzeňské straně bude zástup marodů opět úctyhodný. Obraně bude chybět Martin Výborný s Mario Cartellim, nově také nemocní Martin Štěpánek a Zbyněk Neckář. Útoku bude chybět David Moravec, Michal Straka a zraněný Petr Havelka. "Zranění hráči po týdnu začali trénovat," naráží kouč Marek Sýkora na ještě nedávno obrovskou marodku. Vyléčení marodi tedy zítra opět naskočí do zápasu.

Na základě již odehraných zápasů byl z týmu vyřazen útočník Petr Jelínek. A koučem vytoužená posila? "Nic, nic novýho," konstatuje Sýkora. Odpočívat nechají trenéři ve Znojmě gólmana Romana Málka. "V úterý nastoupí Petr Jež." Plzeň již pět zápasů v přípravě nezvítězila, ovšem výsledky nabraly rostoucí trend. Po debaklu 0:4 od EV Zug Plzeň jen těsně podlehla švýcarskému vicemistrovi z Curychu, a poté dvakrát remizovala, nejprve s CSKA Moskva, poté s Klotenem.

Sestava Plzně z poslední utkání:
Málek - Štěpánek, Jindřich, Šrek, Klaus, Pulpán, Štich, Krajčik - Hobl, Straka Michal, Matějovský, Adamský, Kracík, Vorel, Důras, Polák, Kica