Marek Vorel je s výhrou nad Orly spokojený

Z n o j m o - Poprvé od přestupu do Plzně se proti Znojmu postavil bývalý útočník Orlů s příznačným jménem Marek Vorel. Útočník se zkušenostmi ze zahraničí byl s výsledkem přípravného zápasu samozřejmě spokojený. „I výsledek 2:2 v základní hrací době je dobrý,“ říká o vítězství na samostatné nájezdy plzeňský forvard, který nastoupil v útoku s Kracíkem a Padělkem. Lasselsberger si ve Znojmě připsal druhou výhru.

Výsledek 2:2 po šedesáti minutách podle Vorla průběhu hry odpovídal. „Orli měli ze začátku nějaké šance, na konci zase my,“ obhajuje spravedlnost vyrovnaného stavu. Všechny góly padly v přesilových hrách, poslední využil ve 46. minutě obránce Pavel Mojžíš. Obě strany se dohodly na samostatných nájezdech, realizace jednoho z nich se za Plzeň ujal i Vorel. „Šel jsem zbytečně do blafáku, protože led byl už špatný, to je lepší vystřelit,“ popisuje svůj neúspěšný pokus.

Marek Vorel se do Znojma vrátil před loňskou sezónou, celkově v dresu Moravanů odehrál pět sezón. Zvláštní pocity se mu v úterním duelu tedy nevyhnuly: „Bylo to pro mě takový nezvyklý. Hrál jsem tu několik let a pak sem přijedu jako host ...“ Na druhém konci republiky se již však aklimatizoval. „Jo, už docela jo,“ přikyvuje. Loňská sezóna Vorlovi střelecky nevyšla, nyní do Plzně přichází v období, kdy Západočeši hledají střelce. Že by Marek Vorel? „Doufám, že tam něco spadne a budu Plzni prospěšný,“ říká nakonec.