Úterní reparát na Kladně, podaří se?

P l z e ň - Na nelichotivou prohru 1:5 s Kladnem mohou dát Plzeňáci zapomenout v úterý, kdy se s tímtéž soupeřem utkají na jeho ledě. Hokejisté Plzně po prohře přiznávali únavu, trenéři Lasselsbergeru však postupně snižují tréninkovou zátěž a vše již směřuje k ostrému startu nového extraligového ročníku. Po výsledkově zatím nepříliš vyvedené herní přípravě mají Západočeši poslední tři zápasy na zvednutí nálady i sebevědomí. Kladeňáci budou chtít prodloužit sérii neporazitelnosti v přípravných zápasech.
Zápas začalo v 17:30 na kladenském zimním stadionu, změny stavu přinášíme v online reportáži.

Kladeňáci sice vstoupili do přípravy dvěma porážkami, poslední výsledky Středočechů však mluví již jinou řečí - Kladno šestkrát za sebou neprohrálo, přičemž pět z těchto duelů kladenští hokejisté dokázali vyhrát. Sérii načala domácí výhra nad Ústím nad Labem, následně Rabat získal cenný skalp Slavie, remizoval s Klotenem, porazil doma 3:2 Litvínov, v předposledním zápase zvítězil na ledě plzeňského Lasselsbergeru vysoko 5:1 a na konci dosavadní série je vítězství nad norským Lillehammerem 3:2 (tímto rozdílem zvítězili Kladeňáci v přípravě již potřetí).

Poslední zápas neodehrál kvůli poraněnému kotníku klíčový muž kladenské sestavy centr Pavel Patera. Kladno však může počítat s mladými puškami, kterým to v přípravě míří do černého. I na plzeňském ledě řádilo kladenské mládí, skóre načal sedmnáctiletý Michael Frolík, trefil se i jeho třiadvacetiletý bratr Martin, který naposledy přispěl dvěma góly ke zmiňované výhře Kladna nad Lillehammerem. Daří se také Tomáši Hornovi a v neposlední řadě i gólmanovi Zdeňku Orctovi, který podal proti Plzni výborný výkon.

Sestava Kladna ze zápasu v Plzni:
Orct, Musil - Procházka L., Ševc, Zeman, Špelda, Čech, Hájek, Evan, Hořava, Bílek, Havel, Procházka M., Frolík Michael, Frolík Martin, Hluchý, Horna, Zajíc, Kalla, Nesseč, Fiala, Tlustý.

Plzeňáci svádí boje hned na několik frontách. Tým je sužován marodkou, mimo marodů nenastoupí ani hráči, kteří již po zranění s tréninkem začali. Dalším soupeřem je produktivita, ze soubojů prozatím vycházejí vítězně hlavně gólmani soupeře. Hokejisté Lasselsbergeru se v devíti zápasech přípravy z gólu ve hře radovali pouze patnáctkrát (průměr 1,7). Vysoké tréninkové dávky polykající Západočechy také zmáhala v posledním utkání únava. "Hráči byli unavení," konstatoval po zápase s Kladnem Marek Sýkora. "Hokej je hodně o nohách a my je zatím za sebou na ledě taháme," přitakával útočník Radek Matějovský.

Vylepšit dojem po prohraném duelu se Plzeňáci pokusí v úterý na Kladně. Od půl šesté zde rozehrají svůj desátý přípravný zápas. Do branky by se měl postavit Roman Málek.

Sestava Plzně ze zápasu s Kladnem:
Málek - Trnka, Trojovský, Štich, Nedoma, Klaus, Šrek, Pulpán, Neckář - Adamský, J. Straka, Andrašovský - Padělek, Kracík, Vorel - Havelka, Paroulek, Matějovský - Důras, Kocák, Polák.