Rok 2006 načne Plzeň ve Znojmě

P l z e ň - V prvním zápase nového roku čeká hokejisty LASSELSBERGERu duel na ledě Znojma. "Usilujeme o play off, proto bychom si už další prohru na domácím ledě s Plzní neměli dovolit. Není třeba zdůrazňovat, že tento zápas bude pro oba soupeře důležitý," hlásí znojemský trenér Miloslav Hořava. Modrobílí budou nejspíše postrádat jednu ze svých největších opor - Romana Málka, jenž se zranil v zápase s Pardubicemi. Chybět budou i Vorel, Moravec a Matějovský.
Zápas Znojmo - Plzeň startuje v úterý v 17,30 na ledě znojemské Hostan Arény.

Soupeř:

Jako na houpačce si letos mohou připadat Znojemští orli. Aktuálně šestý celek tabulky trápí velká nevyrovnanost výkonů. “Pořád je to o tom samém. Gólů dáváme málo. Ve Vsetíně jsme jich dali pět, ale pak proti Spartě ani jeden. Nevíme si s tím rady, na tréninku se tím zaobíráme, řešíme to v kabině, ale nepadá to tam. Nevím, zda je to otázka psychiky, či nešikovnosti,“ uvažuje Radim Bičánek. „Venku hrajeme daleko klidněji než doma, kde jsme nervózní a příliš se nám nedaří. Chybou je, že z vyložených šancí nedáváme góly,“ postěžoval si po zápase s Pardubicemi obránce Němeček. V posledních pěti zápasech Znojmo třikrát vyhrálo, naposledy ale podlehlo na domácím ledě Pardubicím.


Němeček se blýskl dvěma góly

Obránce Roman Němeček nejenže vede klubovou tabulku plus minus bodování, ale v poslední době začal i střílet branky. Naposledy se blýskl dvěma přesnými zásahy v zápase proti Kladnu. A zvláště jeho druhý gól stál za to, díky němu totiž Orli porazili Rabat 3:2. Němeček rozhodl dvě minuty před koncem zápasu přesnou ranou z kruhu. “Bylo to vysloveně štěstí. Gólů dám za sezonu opravdu pár, takže tohle byla vysloveně šťastná náhoda. Důležité ale je, že jsme vyhráli,“ řekl po zápase pětadvacetiletý bek, jenž od začátku sezóny nasbíral osm kanadských bodů.

Letošní vzájemná utkání:

HC Znojemští orli - HC Lasselsberger Plzeň 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Pucher (Mojžíš), 16. Uram (Pucher, Mikulík), 20. Ludvík (Dopita), 54. Mikulík (Uram) - 25. Důras (Adamský), 48. Dobrovolný (Zelenka, J. Straka). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 2237.

Vinou nepovedené první třetiny Plzeňáci doháněli třígólový náskok Znojemských orlů. Ve 48. minutě snížil Jiří Dobrovolný již na rozdíl jediného gólu, ovšem po nešťastném odrazu o pět minut později Mikulík definitivně rozhodl o výhře Znojma. Premiérově se na soupisce Plzně objevil japonský útočník Junji Sakata, který však do zápasu nezasáhl. Plzeň prohrála poprvé po předchozích třech výhrách v řadě.


HC Lasselsberger Plzeň - HC Znojemští orli 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Zelenka, 32. Kracík (Andrašovský), 53. Trnka (Kracík, Andrašovský), 59. Padělek (Nedoma) - 24. Erat (Uram, Ludvík). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 4653.

Modrobílí přečkali dlouhé oslabení z úvodu zápasu a sami udeřili jako první. Po parádní akci se trefil probuzený střelec Jiří Zelenka. Pak si musela obě mužstva neplánovaně odpočinout, protože se porouchala časomíra. Znojmu se v úvodu druhé části podařilo vyrovnat, ale víc už disciplinovaní domácí nepřipustili. Vítěznou branku vstřelil Jaroslav Kracík. V závěrečné třetině Plzeňští bedlivě střežili cenné vítězství a v poslední desetiminutovce jej ještě zvýraznili.

Statistiky soupeřů:

vs. HC Znojemští orli HC Lasselsberger Plzeň
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 6. 10.
Skóre 71:80 87:85
Výhry 14 (+1 v prodl.) 13 (+1 v prodl.)
Remízy 7 6
Prohry 13 (+2 v prodl.) 14 (+2 v prodl.)
Body 53 49
Hráči
Nejproduktivnější hráč Pucher - 25 (11+14) Andrašovský – 24 (9+15)
Nejlepší střelec Pucher - 11 Padělek - 15
Nejlepší nahrávač Uram - 15 Kracík - 18
Nejvíce trestných minut Bičánek - 90 Andrašovský - 44
Nejlepší +/- Němeček - +10 Padělek - +15
Brankáři Trvaj - 93,82% Málek - 94,26%
Marodka
Beroun, Chvátal Málek, Matějovský
Moravec, Vorel
Kurs na výhru podle Tipsportu
1,90 2,80

Sestavy soupeřů z posledního kola:

Znojmo: Trvaj - Bičánek, Němeček, Mojžíš, Heš, Čakajík, Jareš - Ondřej, Pucher, Uram - Erat, Dopita, Ludvík - Mikulík, Haman, Plášek.

Plzeň: Málek (17. Jež) - Výborný, Štěpánek, Cartelli, Trnka, Nedoma, Vobořil, od 30. navíc Pulpán - Zelenka, D. Moravec, Adamský - A. Padělek, Kracík, Andrašovský - Důras, M. Straka, Tvrdoň - Freiberg, Kepl, Vítek.