Slavia? To už je minulost

P r a h a - Byl jednoznačně hlavní hvězdou čtvrtečního večera v Sazka Areně. Zejména on držel akcie plzeňského týmu nad vodou. Roman Málek předvedl na ledě Slavie fantastický výkon, střely nevyrážel, nestačil jen na dvě z nich. Statistiky mu napočítaly úctyhodných šedesát zásahů! Není divu, že plzeňský fantom měl po zápase skvělou náladu. „Tak už radši běž,“ odháněl Romana Málka od zvědavých žurnalistů zklamaný slávista Michal Sup. Plzeňská jednička přesto novinářům i nadále trpělivě odpovídala.

Bylo vaší výhodou, že se Slavia zrovna nenachází v optimální pohodě?
O tom nemůže být ani řeč. Myslím, že jsme na tom po psychické stránce byli nastejno.

Byl jste na zápas namotivovanější o to víc, že se jedná právě o Slavii, tedy o klub, ve kterém jste dlouhou dobu působil?
Ne. Prožil jsme zde krásné roky, ale už je to za mnou. Naší motivací byla touha vyhrát. Nepovedl se nám zápas v Liberci, kde jsem například já byl střídán už ve čtrnácté minutě. Proto jsem chtěl předvést lepší výkon, dochytat a vyhrát, což se nakonec podařilo. Je to i hodně o štěstí. V Liberci jsme dostali gól téměř ze všeho, na Slavii to byl pravý opak. Dnes jsme prostě to štěstíčko měli na své straně. Musíme však tuto výhru potvrdit v příštím zápase s Českými Budějovicemi. Naší výhodou může být i to, že doma hrajeme přeci jen lépe.

Asi Vám v Sazka Areně vyhovovalo, že jste byl od počátku utkání v neustálé permanenci...
Určitě. Pro mě je lepší, když si pořádně zachytám, než když jen lovím puky z branky. Povzbudilo mě, že jsem v první třetině, kdy Slavia měla tlak, udržel nulu.

Při Sobotkově gólu jste protestoval u rozhodčího Mináře. Domníval jste se, že slávistický útočník dosáhl svého gólu neregulérně?
V prvním okamžiku se mi zdálo, že Sobotka v brankovišti opravdu byl. Když jsem to ale posléze viděl na kostce nad ledem, musel jsem uznat, že se jednalo o regulérní gól.

Slávističtí hráči do Vás hodně šli, často Vás atakovali. Myslíte si, že v tom mohl být určitý úmysl Vás rozhodit?
Párkrát jsem tam něco schytal, ale nemyslím si, že by v tom byl úmysl. To patří k hokeji.

Zlobil jste se na své spoluhráče, když při druhém gólu nepokryli dorážejícího Supa?
To byla spíš smůla. Našeho obránce trefila střela do nohy, puk pak letěl úplně jinam. Od mého betonu se to odrazilo k Supínovi, který už měl odkrytou branku a jen zasunul.

Věřil jste za stavu 2:1 pro domácí ve vítězství?
Já jsem si přál, abychom hlavně neinkasovali potřetí. Abychom mohli v závěru zkusit třeba powerplay. Kluci však dali dva góly a už jsme to udrželi.

Myslel jste za nerozhodného stavu na případné nájezdy?
Ne, o tom jsem vůbec nepřemýšlel.

Vnímal jste minulý týden spekulace ohledně Vašeho možného návratu do Slavie?
Musím říct, že je to absolutní nesmysl. V Plzni mám smlouvu a jsem tam maximálně spokojený. Slavia je minulost, nemám zájem nikam odcházet. V Plzni mi prostě nic nechybí.

Vypisoval Tomáš Divíšek, který byl nedávno právě ze Slavie do Plzně vyměněn, speciální odměnu?
Všichni bývalí slávisté něco vypsali, takže jsme kasu docela naplnili.

Jste s některými hráči ze Slavie v kontaktu?
Jsem, ale před zápasem jsme si nevolali. (vedle stojí Michal Sup) Supíno mi ale dal gól, takže s ním už končím! (oba se začnou smát)

Je už podle Vás Plzeň z nejhoršího venku?
Uvidíme v neděli. Tabulka je totiž obrovsky vyrovnaná.